Bachu 225.000 evrov letno

Skladno s težnjami za večjo preglednost delovanja je MOK razkril podrobnosti o stroških poslovanja.

Objavljeno
02. april 2015 17.06
IOC Pay
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Berlin - Skladno s težnjami za večjo preglednost delovanja svetovne olimpijske družine je Mednarodni olimpijski komite (MOK) javnosti razkril podrobnosti o stroških poslovanja in izplačilih vodilnim v krovni olimpijski organizaciji. Fiksno izplačilo predsedniku MOK Thomasu Bachu znaša 225.000 evrov letno, je poročala STA.

Prvi mož komiteja in ostali funkcionarji, člani izvršnega in drugih odborov za svoje delovanje v okviru organizacije ne prejemajo plač, so pa upravičeni do nadomestil za različne stroške, ki jih imajo z izvrševanjem olimpijske funkcije in zadanih nalog.

Predsednik Bach tako prejema fiksni znesek v višini 225.000 evrov, člani izvršnega odbora pa bodo upravičeni do kvečjemu 900 ameriških dolarjev (832 evrov) nadomestila za opravljene dejavnosti. Ostalim članom MOK se lahko dodeli dnevno nadomestilo v višini 450 dolarjev (416 evrov), hkrati pa bodo tako člani izvršnega odbora kot tudi redni člani MOK upravičeni še do nadomestila v vrednosti 7000 dolarjev (6472 evrov) letno za administrativno podporo.