Baković vse težje najde tekmeca, v Zagrebu drevi prvič pod okriljem MTK

Ob 31-letnem Ljubljančanu se bo na drevišnji boksarski prireditvi na Hrvaškem predstavil tudi 23-letni Mariborčan Nikki Osim.
Fotografija: Andrej Baković (desno) se bo drevi v Zagrebu potegoval za svojo dvanajsto profesionalno zmago. FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
Andrej Baković (desno) se bo drevi v Zagrebu potegoval za svojo dvanajsto profesionalno zmago. FOTO: Blaž Samec/Delo

Po skoraj 16 mesecih premora se bo v ring spet povzpel Andrej Baković (11 zmag, 9 z nokavtom, brez poraza), ki se bo drevi v Zagrebu potegoval za dvanajsto zaporedno zmago v profesionalnem boksu. V obračunu supervelterske kategorije (do 69,85 kg) se bo pomeril z izkušenim Madžarom Karolyjem Lakatosom (16 zmag, 7 z nokavtom, 1 neodločen izid, 66 porazov).

»Imeli smo nekaj težav pri iskanju tekmeca, saj sta nam dva odpovedala, slednjič pa je borbo z mano sprejel Karoly Lakatos, ki resda nima najboljše statistike. A se na to ne oziram. Vsakega nasprotnika jemljem 100-odstotno resno,« je poudaril 31-letni Ljubljančan, za katerega bo to prvi nastop pod okriljem zagrebškega kluba MTK, podružnice britanskega menedžersko-promotorskega velikana MTK Global.

Izjemno je vesel, da bo po več kot enoletnem premoru, kateremu je v veliki meri botrovala pandemija novega koronavirusa, znova dobil priložnost za dokazovanje. »Če bo šlo vse po načrtih, me že v kratkem čaka borba za katerega od naslovov, morda že na kateri od večjih poletnih spektaklov na prostem bodisi v Dubrovniku bodisi v Pulju,« je še povedal Baković.


Kljub menjavi kategorije še v boljši formi


Nikki Osim se je pripravljal tudi v BiH in Srbiji. FOTO: Amasej Ferjuc
Nikki Osim se je pripravljal tudi v BiH in Srbiji. FOTO: Amasej Ferjuc


Na isti prireditvi kot Andrej se bo drevi v Zagrebu predstavil tudi neporaženi mariborski boksar Nikki Osim (3 zmage, 2 z nokavtom), ki se bo v dvoboju lahko-težke kategorije (90,892 kg) pomeril z Mirzo Mrkonjić (1 zmaga, 1 z nokavtom, 3 poraze) iz BiH.

»Zdaj tehtam 91 kilogramov, prej pa sem boksal v poltežki kategoriji (do 79,378 kg) in lahko rečem, da sem kljub menjavi kategorije celo v boljši formi,« je razkril 23-letni Mariborčan, ki se je na drevišnji obračun v Zagrebu pripravljal tudi v BiH in Srbiji, kjer je spariral tudi s Srbom Miljanom Rovčaninom (21 zmag, 14 z nokavtom, 2 poraza).

Preberite še:

Komentarji: