Bernie Ecclestone svetuje odpoved sezone

Nekdanji prvi mož formule 1 ne vidi možnosti, da bi organizirali zadostono število dirk.
Fotografija: Ustvarjalec sodobne formula 1 Bernie Ecclestone (levo) je še vedno ena od največjih avtoritet, ki jo velja upoštevati. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Ustvarjalec sodobne formula 1 Bernie Ecclestone (levo) je še vedno ena od največjih avtoritet, ki jo velja upoštevati. FOTO: Reuters

Nekdanji šef formule 1 Bernie Ecclestone meni, da bi bilo treba sezono svetovnega prvenstva v formuli 1 zaradi pandemije novega koronavirusa enostavno odpovedati. Devetinosemdesetletnik je v pogovoru za britanski BBC dejal, da bi morali SP nadaljevati prihodnje leto.

Sredi marca je že bila odpovedana velika nagrada Avstralije, naslednjih šest dirk pa je preloženih.

»Morali bi enostavno zaustaviti prvenstvo v tem letu in na novo kreniti v sezono 2021, saj ne vidim načina, kako bi lahko organizirali dovolj veliko število dirk,« je dejal Ecclestone za radio BBC.

»Da bi bila sezona veljavna, moramo organizirati vsaj osem od 22 dirk,« je pojasnil nekdanji šef kraljevskega dirkaškega športa in dodal: »Smo v zelo težkem položaju.«

Sezona bi se morala začeti 15. marca v Melbournu z VN Avstralije. Odpovedanih ali preloženih je za zdaj prvih osem dirk sezone, ostalo jih je še 14.

Če bo dovolj dirk, bo Britanec Lewis Hamilton skušal uloviti rekord Nemca Michaela Schumacherja s sedmimi naslovi svetovnega prvaka, čeprav nekateri strokovnjaki menijo, da v skrajšani sezoni rezultat ne bi bil pošten. A med njimi ni Ecclestona.

»Mislim, da se Lewis na to ne bo oziral. On želi vsakič znova zmagati, ne glede na število dirk, ne glede na to, ali je govora o osmih, 16 ali 20,« je sklenil Ecclestone, ki je pred nekaj dnevi potrdil, da bo v 90. leti starosti še četrtič postal oče. S 47 let mlajšo soprogo Fabiano Flosi pričakuje otroka. Iz prejšnjih zakonov ima tri hčerke; 65-letno Deborah, 36-letno Tamaro in 32-letno Petro.

Ecclestone je imel več kot štiri desetletja glavno besedo v F1, vse do januarja 2017, ko je tekmovanje za 4,2 milijarde evrov prodal ameriški medijski skupini Liberty.

Komentarji: