Bliža se letni praznik našega športa

V sredo ob 20. uri bo v Cankarjevem domu tradicionalna razglasitev najboljših slovenskih športnikov leta.

Objavljeno
15. december 2011 11.47
Posodobljeno
15. december 2011 11.55
S. U., šport
S. U., šport
Ljubljana - Zadnji dnevi v letu pripadajo tudi razglasitvam najboljših, Društvo športnih novinarjev Slovenije pa bo - tako kot vedno znova od 1968 - v sredo, 21. t. m., predstavilo svojo izbiro športnikov 2011.

Pred enim letom so se prestižnih lovorik veselili boksar Dejan Zavec, alpska smučarka Tina Maze in slovenska nogometna reprezentanca. Tudi v iztekajočem se letu so junaki štadionov, dvoran, snežnih in vodnih prizorišč pogosto privabili pozornost javnosti, izbira kot ponavadi ne bo preprosta, razplet glasovanja pa bodo slovesno predstavili na prireditvi v Cankarjevem domu.

Letošnja bo ponudila nove razsežnosti, saj se tokrat iz tradicionalnega prizorišča zadnjih let, Linhartove dvorane, seli v največjo pod streho kulturnega hrama, Gallusovo. Predstava se bo začela ob 20. uri, slovenska nacionalna televizija pa to pot ne bo le izvedla prenosa, temveč je v pripravi prireditve navzoča že od prvih dni. »Rad bi predvsem poudaril pomembni vlogi režiserja Dejana Čretnika, ki se je izkazal že pri uvodni slovesnosti SP v veslanju na Bledu, ter sodelavke Špele Horvat,« je poudaril Mile Jovanović, urednik športnega programa TVS, napovedal kakšno presenečenje v prireditvi, razkril pa nov pristop - s precej plesa: »Glasba in slika bosta ponudili več dinamike kot doslej, pevskih nastopov pa ne bo.«

Program bosta vodila Mito Trefalt, vrsto let prepoznavni obraz oddaj in prireditev, ter mična igralka Maja Martina Merljak, nagrade pa bodo podeljevali nekdanji vrhunski športniki.