Boksarska senzacija: Avstralec snel Mannyjev skalp (VIDEO)

Jeff Horn je ostal neporažen tudi po 18. dvoboju in je že vrgel rokavico tudi ameriškemu hedonistu Floydu Mayweatherju.

Objavljeno
02. julij 2017 10.44
J. P.
J. P.

Brisbane - Avstralski boksar Jeff Horn je v »bitki za Brisbane« zrežiral prvovrstno senzacijo, saj je po dvanajstih rundah in enotni sodniški odločitvi snel skalp svetovnemu prvaku po različico WBO, skoraj desetletje starejšemu filipinskemu superzvezdniku Mannyju Pacquiau. Tako ostaja 29-letni avstralski izzivalec v karieri neporažen, v osemnajstem obračunu je vpisal 17. zmago, šesto po dvanajstih rundah.

Nekdanji šolski učitelj je pred 50.000 navdušenimi gledalci na štadionu Suncorp v Brisbanu po krvavi borbi zmagal s 117:111, 115:113 in 115:113. »Zvezda je rojena,« ni mogel skrivati navdušenja niti uradni napovedovalec, ki je pospremil prvi letošnji Hornov nastop, tudi 38-letni Filipinec se je boril prvič po lanskem 5. novembru in ima zdaj v statistiki 68 dvobojev, 59 zmag, od tega 38 z nokavtom, dva neodločena izida in sedem porazov. 

V taboru osemkratnega svetovnega prvaka Pacquiaa so načrtovali »hitro in sladko zmago« nad avstralskim udeležencem olimpijskih iger leta 2012 v Londonu (končal jih je v četrtfinalu), obenem so upali, da se bo Manny za astronomsko vsoto denarja vnovič pomeril z upokojenim hedonistom Floydom Mayweatherjem, zdaj pa je še nepremaganemu Američanu, ki se pospešeno pripravlja na spektakularni avgustovski obračun s Conorjem McGregorjem, rokavico nemudoma vrgel Horn.

Po dvoboju v Brisbanu je športna javnost glasno govorila o sporni sodniški odločitvi, saj je Pacquiao zadel skoraj tretjino vseh sproženih udarcev (182 od 573), zmagovalec pa zgolj 15 odstotkov (92 od 625). »Spoštujem sodniško odločitev, seveda. Bom pa se - kot mi omogoča klavzula v pogodbi - s Hornom pomeril še enkrat,« je odločitev delilcev pravice komentiral »PacMan«, ki v zadnjem obdobju ni prepričljiv, saj je v devetih obračunih v petih letih vpisal štiri poraze.