Boksarski olimpijski podprvak aretiran

Britanec Amir Khan je včeraj v Boltonu obračunal z dvema 19-letnikoma, ki pa nista resneje poškodovana.

Objavljeno
05. julij 2014 12.14
*reu* BOXING-WORLD/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Manchester - Britanska policija je včeraj aretirala nekdanjega boksarskega svetovnega prvaka po verzijah WBA in IBF ter dobitnika olimpijskega srebra izpred desetletja v Atenah Amirja Khana. Incident se je zgodil na ulici Russell Street v Boltonu, ko se je 27-letni otoški zvezdnik pakistanskih korenin s pestmi spravil na dva komaj polnoletna mladeniča, ki pa nista utrpela hujših poškodb, zato Khan pričakuje, da bo oproščen.

»Ker je šlo za blažji prekršek, verjamem, da Amirja ne bodo kazensko preganjali. Več bo znanega po pogovoru s policijo v ponedeljek zjutraj,« je pojasnil boksarjev predstavnik za stike z javnostmi. »King Khan« je v karieri opravil 32 dvobojev in vpisal 29 zmag, od tega 19 z nokavtom, in le tri poraze. V edinem letošnjem obračunu je bil v začetku maja v Las Vegasu po enotni sodniški odločitvi boljši od ameriškega izzivalca Luisa Collaza. Tudi njegov mlajši brat Haroon je profesionalni boksar.

Khan se je sicer v navzkrižju z zakonom znašel že leta 2006, ko je nevarno vozil svoj kabriolet BMW 654 in pri tem zbil pešca, zaradi česar so ga oglobili s tisočakom funtov kazni in odvzemom vozniškega dovoljenja za pol leta.