Boleč poraz »Želve«, Stankov izzval Fabjana

Hrvaški borec Aleksandar Rakas v uvodni rundi nokavtiral Bojana Kosednarja in osvojil pas CFC. Nova zmaga Eme Kozin.

Objavljeno
26. september 2016 02.26
CFC fight
Miha Šimnovec
Miha Šimnovec

Ljubljana - Osrednji obračun na prireditvi Cage Fight Championship (CFC) v bežigrajski dvorani Triglav se ni razpletel po željah številnih domačih navijačev, ki so do zadnjega kotička napolnili tribune in sedeže ob kletki. Hrvat Aleksandar Rakas (do 77 kg) je namreč že v uvodni rundi dvoboja v mešanih borilnih športih (MMA) s tehničnim nokavtom premagal Ljubljančana Bojana Kosednarja.

Rakas, ki trenira v klubu hrvaškega superzvezdnika Mirka Filipovića (Cro Cop Team), je namreč izkoristil prednost svoje višine in z natančno merjenim udarcem poslal nižjega Kosednarja na tla, kjer je dokončal svoje delo. »Želva«, kakor kličejo izkušenega Ljubljančana, je tako doživel boleč poraz, Rakas pa se je ob zmagi veselil tudi pasu CFC. Uvodni del večera je minil v znamenju dvobojev po pravilih K1, prav vsi pa so se razpletli z zmagami slovenskih borcev - moških je bilo konec v drugi rundi, edini ženski pa se je končal že v prvi. Redžo Ljutić (do 63 kg) je pokazal svoje mojstrstvo proti Marku Dmitroviću iz BiH, Alen Štritof (do 70 kg) je bil boljši od Rista Suduma (BiH), Aleksander Stankov (do 84 kg) pa je z udarcem v predel ledvic prisilil k vdaji Nemanjo Ponorca iz BiH.

Nokavt vselej pride sam po sebi

»Nasprotnik je začel silovito, kar pa me - toliko že imam izkušenj - ni zmedlo. Še več; mislil sem si: 'Super, kar naj tako nadaljuje, se bo prej izčrpal.' Sam sem na začetku varčeval z energijo in mu z nožnimi udarci postopoma jemal moč. Ko sem ga zadel s kolenom, sem začutil, da je po njem. Nokavt je potem - kot vselej - prišel sam po sebi,« je svoj dvoboj podrobno opisal Stankov, ki se bo že v ponedeljek spet vrnil v telovadnico, ker se že dogovarja za naslednji obračun, ki naj bi ga imel prihodnji mesec.


Bolj kot katerikoli drugi dvoboj pa si 34-letni Veržejec želi revanšo z Miranom Fabjanom, s katerim ima še neporavnane račune. »Takoj bi se še enkrat pomeril z njim. To bi bila povsem druga zgodba,« je še poudaril Stankov.

Kozinova s tehničnim nokavtom premagala Cvijićevo

Še drugo zaporedno zmago v dveh dneh pa je slavila Ema Kozin (do 72 kg), še ne 18-letna boksarka ljubljanskega Oaza Gyma. Potem ko je v soboto v mariborski dvorani Lukna debitirala v profesionalnem boksu z uspehom proti Hrvatici Ini Milohanić, je 24 ur pozneje z dvignjenimi rokami zapustila še kletko v bežigrajskem Triglavu. Že v uvodni rundi je namreč po napotkih trenerja Rudolfa Pavlina, tudi glavnega organizatorja večera CFC, s tehničnim nokavtom ugnala Milico Cvijić iz BiH.

»Začela sem odlično in nisem naredila nobene napake, zato se je tudi tako hitro končalo,« je bila zadovoljna Kozinova, ki se bo zdaj pripravljala za novembrsko svetovno prvenstvo v kikboksu (WKF) v Italiji, decembra pa naj bi imela naslednjo profesionalno borbo v Banjaluki.

Uspešen profesionalni ognjeni krst Lemmyjevega brata Roka Krušiča

V mešanih borilnih športih je profesionalni ognjeni krst uspešno prestal Rok Krušič (do 65 kg), mlajši brat že uveljavljenega borca Lemmyja Krušiča, ki je že v prvi rundi z davljenjem prisilil k vdaji Harisa Kesetovića iz BiH.

Tudi drugi obračun v MMA se je končal hitro; Alen Kapić (do 70 kg) je bil premočan za Slobodana Vukića (BiH). V medsebojnem dvoboju slovenskih borcev je zatem Jasmin Memović (do 77 kg) s tehničnim nokavtom v tretji rundi ugnal Dina Ercega, v isti kategoriji je nato približno 1300 gledalcev videlo edini dvoboj, ki se je v Triglavu razpletel po točkah, sodniki pa so po soglasni odločitvi za zmagovalca razglasili Marka Vardjana, ki je imel pobudo in nekaj atomov moči več od Črnogorca Djordja Tomovića.

Za drugo zmago gostujočega borca (ob Rakasu) je poskrbel Nemanja Milaković (BiH), ki je v prvi rundi prisilil k vdaji Klemna Horvata (do 80 kg), podobno hitro sta zatem Adam Kapić (do 84 kg) in Gašper Zavašnik (do 88 kg) opravila s svojima tekmecema iz Bosne in Hercegovine - Nemanjo Radulovićem oziroma Jasminom Poparo. Gledalci so v glavnem zadovoljni zapuščali dvorano, se zahvaljevali Rudolfu Pavlinu za zelo dobro organizacijo in že komaj čakajo na naslednjo prireditev CFC, ki bo predvidoma februarja 2017.