Boljše, kot je bilo, a lahko je še boljše

Prvi dan kvalifikacij svetovnega pokala v športni gimnastiki v Anadii Slovenci do petih finalnih nastopov.

Objavljeno
22. maj 2015 00.53
Sašo Bertoncelj je na svetovnem pokalu na konju z ročaji zasedel prvo mesto. Ljubljana 27. april 2013.
S. V., šport
S. V., šport
Anadia – V osmih nastopih so slovenski telovadci v prvem delu kvalifikacij tekme svetovnega pokala na Portugalskem iztržili kar pet finalov. Uspešni so bili Teja Belak, in to dvakrat, Sašo Bertoncelj, Rok Klavora in Žiga Šilc, danes pa bodo Slovenci z Mitjo Petkovškom na čelu skušali še povečati izkupiček pred dvema finalnima dnevoma.

Medtem ko večina naših telovadcev že kar malce z nestrpnostjo čaka, da se konča prvi del sezone na najvišji ravni, Sašo Bertoncelj še vedno išče prave občutke. In ti so se v zadnjih dneh izboljšali, v Anadii je bil v kombinaciji uvrstitve in ocene najboljši Slovenec, saj je na konju z ročaji osvojil 3. mesto (15,050). Potem ko mu je letos velike preglavice povzročala prvina sohn, jo je – ne glede na številne ponovitve na treningu – tokrat izpustil iz sestave, kar pomeni, da ima še tri desetinke rezerv. »Najbolj sem si želel korektno izvedeno sestavo, nisem se hotel obremenjevati s sohnom, ker mi letos pač ni šel, kot bi moral. Po vsem, kar se mi je dogajalo v tej sezoni, sem zadovoljen, bi pa lahko bilo vse skupaj v večjem tempu. Tisti, ki me dobro poznajo, bi na začetku tudi opazili, da nisem bil najbolj suveren, potem pa je vse skupaj le steklo. Seveda to še ni tisto, kar si želim, je pa vsekakor bolje, kot je bilo,« je ocenil Bertoncelj, ki bo v jutrišnjem finalu poskušal s težjo sestavo, saj so bolečine v roki nekoliko oslabele, za želeni preboj med trojico pa jo bo bržčas tudi potreboval.

Tretje mesto je na parterju osvojil tudi Žiga Šilc (14,850), prvič v sezoni pa sta se v finale na tem orodju uvrstila oba naša tekmovalca, saj je bil Rok Klavora včeraj osmi (14,650). Na preskoku sta se Slovenki tokrat odrezali nekoliko slabše, saj je bila Teja Belak 7. (14,150), kar je »popravila« s 3. mestom na dvovišinski bradlji (13,150), Tjaša Kysselef pa 9. (14,000). Poleg slednje sta brez finala ostala še Jure Pavlica na konju (13.; 13,900) in Ivana Kamnikar na bradlji (13.; 12,000).

Danes bodo v kvalifikacijah nastopili še Mitja Petkovšek (bradlja), Saša Golob (parter) in znova Tjaša Kysselef (gred, parter).