Bolt: S takšnim štartom v Moskvi ne morem do kolajne

Jamajški šprinter Usain Bolt je po zmagi na mitingu v Londonu prepričan, da se lahko pred Moskvo še izboljša.

Objavljeno
27. julij 2013 11.28
ATHLETICS-LONDON/
Š. Ro., Delo.si,
Š. Ro., Delo.si,

London - Po sinočnji zmagi na mitingu diamantne lige na olimpijskem štadionu v Londonu in vpisanem najboljšem času sezone v teku na 100 m (9,85), Jamajčan Usain Bolt vseeno ni bil povsem zadovoljen. Kot je dejal, ima še veliko prostora za napredek.

Najhitrejši Zemljan se namreč tudi tokrat ni izkazal z najboljšim štartom, vseeno pa nato prepričljivo premagal vse tekmece. Ni bilo prvič, da se je olimpijski in svetovni prvak, slabo zapodil na stezo, na kateri je nato v nadaljevanju vselej razvil zavidljivo hitrost.

»Če bom tako štartal na svetovnem prvenstvu, bom najbrž končal na kakšnem 5. mestu. Čaka me še kar nekaj dela z mojim trenerjem. Ugotoviti moram, kako bolj eksplozivno kreniti iz štartnega bolka in ne biti tako počasen. Toda moj trener mi pravi, da sem tako ali tako slab štarter in da naj se raje osredotočim na tek. Dobro se zavedam napake, ki sem jo naredil na zadnjem svetovnem prvenstvu, k sreči sem bolje štartal na olimpijskih igrah .A nisem zaskrbljen, pred velikimi tekmami sem vedno na novo 'resetiram'. V Moskvi bom najboljši in najhitrejši,« je povedal Bolt, ki je z zmago vseeno navdušil 60.000 glavo množico v Londonu. Njegova najbližja zasledovalca sta bila Američan Michael Rodgers in rojak Nesta Carter.

Prireditelji so se sicer morali pošteno potruditi, da so Bolta zvabili na miting. Jamajčan se je tekmam na Otoku doslej redno izogibal zaradi visokega davka na nagrade, toda britanska vlada je izjemoma dovolila, da atlete za ta dogodek oprosti davka. Ko so ga nato vprašali, kdaj bo spet tekmoval v Londonu, se je pošalil, da je to odvisno od britanske davčne zakonodaje. »Ne, zelo rad prihajam sem, navijači mi dajo ogromno energije, zaradi njih lahko tečem še veliko hitreje. Tudi danes sem se odlično počutil, zadovoljen sem z osvojenim časom, četudi sem se moral po slabem štartu še nekoliko bolj potruditi. Imam torej še rezerve,» je leto dni po osvojeni olimpijski kolajni povedal Bolt.