Bolta letos ne bo več nazaj na atletske steze

Jamajški šprinter Usain Bolt je odpovedal nastop na mitingu diamantne lige v Bruslju in že končal sezono.

Objavljeno
07. september 2015 18.38
ATHLETICS-WORLD-2015
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Bruselj - Potem ko je v minulih tednih navduševal na svetovnem prvenstvu v Pekingu, kjer je osvojil nove tri zlate kolajne, se je jamajški šprinterski zvezdnik Usain Bolt za letos že poslovil od atletskih stez. Sporočil je namreč, da ga ne bo na petkovem mitingu diamantne lige v Bruslju in da bo predčasno končal sezono.

Bolt je sicer v Bruslju načrtoval tek na 200 m. »Po uspehih v Pekingu sem se odločil, da v sezoni 2015 ne bom več nastopal. Že razmišljam o naslednjem letu in olimpijskih igrah v Riu, kjer bom skušal ubraniti olimpijske naslove na 100 m, 200 m in 4 X 100 m. Sedaj želim uživati v kratkem premoru brez treninga, preden se bom znova vrnil v proces vadbe,« je sporočil Bolt, ki je v letu 2014 nastopil le na sedmih finalnih tekmah vključno s SP na Kitajskem.

»v Bruslju sem že mnogokrat tekmoval, tamkajšnji miting je bil vedno eden najbolj prijetnih na turneji. Steza je hitra, tudi udeležba je vedno polna. Veselil sem se že nastopa, a hkrati sem tudi vesel, da sem sezono zaključil brez večjih poškodb,« je še dejal 29-letni šprinter.