Boštjan Maček 60. na Cipru

Slovenski strelec Boštjan Maček je tekmi za svetovni pokal v Larnaki zasedel 60. mesto v trapu.

Objavljeno
03. maj 2015 22.38
OI London
G. L., Delo.si, STA
G. L., Delo.si, STA

Larnaka - Slovenski strelec Boštjan Maček je na letošnji tretji tekmi za svetovni pokal v ciprski Larnaki zasedel 60. mesto v trapu. Na tekmi sta nastopila še dva Slovenca: Denis Vatovec je zasedel 63. (oba sta zadela po 117 letečih tarč), Matej Žniderčič pa 121. mesto (110) v konkurenci 148 strelcev.

Maček, sredozemski prvak iz Pescare leta 2009, bronasti z evropskega prvenstva v Beogradu leta 2011 in sedmi z olimpijskih iger v Londonu leta 2012, je bil po prvem dnevu na skromnem stotem mestu, drugi dan tekmovanja pa je v treh serijah zadel 72 od možnih 75 glinastih golobov in vidno napredoval na lestvici.

Malenkostno je svojo uvrstitev izboljšal tudi Vatovec, ki je bil po prvem dnevu 70., na lestvici pa je močno zdrsnil povratnik na veliko sceno Žniderčič in tekmo končal v zadnji tretjini nastopajočih. Četrti slovenski predstavnik Tomaž Blazinšek se prek eliminacij ni prebil na kvalifikacijsko tekmo.

Na dvodnevni tekmi na Cipru je zmagal Čeh David Kostelecky, sicer olimpijski prvak v trapu iz Pekinga leta 2008, drugi je bil Turek Yavuz Ilnam, tretji pa Hrvat Josip Glasnović.

Edina slovenska predstavnica na letošnji tretji tekmi - pred Larnako so najboljše strelke in strelci s puško šibrenico nastopili še v mehiškem Acapulcu ter v Al Ainu v Združenih arabskih emiratih - Jasmina Maček je v soboto dosegla svojo najboljšo uvrstitev na tekmah za svetovni pokal in za eno mesto izboljšala svoj dosežek, ki ga je pred petimi leti dosegla v italijanskem Lonatu. Mačkova je tekmo končala na 17. mestu. V konkurenci 76 strelk je zmagala Finka Satu Makela-Numella, druga je bila Rusinja Tatjana Barsuk, tretja pa Španka Fatima Galvez.

Po ciprski preizkušnji bo naslednja tekma za svetovni pokal med 6. in 16. avgustom v azerbajdžanski Gabali, pred tem bodo najboljši strelci in strelke stare celine nastopili še na evropskem prvenstvu, ki bo med 18. julijem in 1. avgustom v Gaju pri Pragerskem.