Bottas močnejši kot kadarkoli tudi zaradi nove ljubezni

Na uvodnih prostih treningih formule 1 pred nedeljsko VN Štajerske najhitrejša Sergio Perez in Max Verstappen.
Fotografija: Valtteri Bottas je nedeljsko zmago proslavil s srčno izbranko Tiffany Cromwell.” FOTO: AFP
Odpri galerijo
Valtteri Bottas je nedeljsko zmago proslavil s srčno izbranko Tiffany Cromwell.” FOTO: AFP

Ljubljana – Finski dirkaški as Valtteri Bottas, ki je z mercedesom v šampionskem slogu v svojo korist odločil nedeljsko dirko formule 1 za veliko nagrado Avstrije, zase pravi, da je močnejši kot kadar koli. Zasluge za to je ob trdem delu v pripravljalnem obdobju pripisal tudi novi ljubezni.

Potem ko je novembra lani sporočil, da se ločuje od žene Emilie (Pikkarainen), dolgoletne vrhunske plavalke ter udeleženke OI v Pekingu '08, Londonu '12 in Riu de Janeiru '16, je začel letos prijateljevati z avstralsko cestno kolesarko Tiffany Cromwell, zmagovalko dveh etap na Giru in petouvrščeno na cestni dirki svetovnem prvenstvu leta 2014 v Ponferradi.

»Vse najboljše za rojstni dan najbolj čudoviti osebi in najboljši podpori,« je 30-letni Finec prek instagrama ob skupni fotografiji v ponedeljek zaželel svoji srčni izbranki ob njenem prazniku. Po dirki sta se skupaj vrnila v Monte Carlo, kjer živita, zdaj pa sta spet v Spielbergu, kjer bo pojutrišnjem (s štartom 15.10) na sporedu še velika nagrada Štajerske. Bottas je trdno odločen pokazati, da njegova zmaga na prvi letošnji dirki nikakor ni bila naključje.
Max Verstappen je s svojim red bullom poskrbel za najboljši dosežek dneva v Spielbergu. FOTO: Joe Klamar/AFP
Max Verstappen je s svojim red bullom poskrbel za najboljši dosežek dneva v Spielbergu. FOTO: Joe Klamar/AFP


Na vrhu semaforja rezultatov Perez in Verstappen


Na Spielbergu so sicer danes odpeljali že oba prosta treninga pred veliko nagrado Štajerske. Na prvem je bil najhitrejši Mehičan Sergio Perez (Racing Point), ki je s časom 1:04,867 za 0,096 sekunde prehitel Maxa Verstappna (Red Bull). Bottas je z zaostankom 0,222 tik pred moštvenim sotekmovalcem Lewisom Hamiltonom (+ 0,253) pristal na tretjem mestu.

V drugo se je na vrh semaforja rezultatev zavihtel Verstappen (1:03,660), ki je za pičle 0,043 sekunde pustil za seboj Bottasa. Tretji je bil Perez (+ 0,217), Hamilton pa po težavah s svojim mercedesom (+ 0,688) šele šesti. Še slabše se je godilo Ferrarijevima dirkačema Charlesu Leclercu (+ 1,046) in Sebastianu Vettlu (+ 1,953), ki sta pristala šele na devetem oziroma 16. mestu.

Če jutri zaradi napovedanih močnih nalivov ne bodo mogli izpeljati kvalifikacij, bodo za štartni vrstni red veljali rezultati današnjega drugega prostega treninga.







 

Preberite še:

Komentarji: