Boženk bo Kedačičeva desna roka

Novi pomočnik trenerja pri odbojkarskem prvaku ACH Volleyju je še v minuli sezoni branil barve novega prvoligaša Hoč.

Objavljeno
29. julij 2016 09.32
šipić odbojka

Ljubljana - Trener aktualnega odbojkarskega državnega prvaka ACH Volleyja Zoran Kedačič, ki je vroči stolček zasedel sredi minule sezone kot zamenjava za dr. Bogdana Kotnika in odtlej deloval brez asistenta (njegova desna roka je bil fizioterapevt Jure Ivartnik), je pred začetkom nove sezone vendarle dobil pomočnika.

To je postal Tadej Boženk, ki se je minuli teden v Kranju v navezi z nekdanjim korektorjem »zmajev« Danijelom Pokeršnikom veselil naslova članskega državnega prvaka v odbojki na mivki. Petindvajsetletni in 183 centimetrov visoki sprejemalec je še v minuli sezoni branil barve novopečenega prvoligaša iz Hoč, s Kedačičem, ki je bil tedaj njegov trener, pa je že sodeloval pri Šoštanju Topolšici, pri katerem je tudi prebil večji del igralske kariere. V sezoni 2012/13 je bil celo najuspešnejši sprejemalec rednega dela državnega prvenstva.

V ljubljanskem kolektivu so tudi že predstavili štiri igralske okrepitve pred novo sezono, v kateri se bodo skušali v ligo prvakov prebiti skozi stranska vrata, torej skozi kvalifikacije: libero Jani Kovačič in sprejemalec Žiga Štern sta slovenska reprezentanta, srbski podajalec Maksim Buculjević in ameriški sprejemalec Alex Slaught pa zaenkrat edina tujca.