Brady utegne pisati zgodovino

V finalu lige NFL v ameriškem nogometu se bosta 5. februarja v Houstonu pomerila New England Patriots in Atlanta Falcons.

Objavljeno
23. januar 2017 16.11
SPO-FBN-AFC-CHAMPIONSHIP---PITTSBURGH-STEELERS-V-NEW-ENGLAND-PAT
J. P.
J. P.

New York - V finalu lige NFL v ameriškem nogometu, prestižni Super Bowl bo 5. februarja gostil Houston, se bosta pomerili moštvi New England Patriots, ki bo sodelovalo že devetič, kar je nov ligaški rekord, in Atlanta Falcons, ki se je tako daleč prebilo drugič, po letu 1998, zmagovalne lovorike pa še nima v vitrini. Na drugi strani Patrioti lovijo že peto, zadnje so se veselili predlani po zmagi nad Seattle Seahawks.

Finalista sta v polfinalu upravičila vlogo favoritov. Atlanta je s 44:21 odpravila Green Bay Packers, New England pa je s 36:17 snel skalp Pittsburgh Steelers. Osrednja figura Super Bowla bo sicer (spet) 39-letni veteran v vrstah Patriotov in prvi zvezdnik lige Tom Brady, ki lahko postane prvi podajalec v zgodovini s petimi lovorikami. S trenerjem Billom Belichickom sta se od začetka sodelovanja, leta 2001, že sedmič prebila v sklepno dejanje sezone, doslej sta bila v šestih poskusih uspešna štirikrat. »Zmagala sva na različne načine in v raznih okoliščinah. Srž vsega je mentalna čvrstost,« je poudaril Brady.