Brata Rahman tožita Mayweatherja

Sharif in Hasim Rahman tožita slovitega boksarja Floyda Mayweatherja, ker je brez njunega privoljenja objavil posnetke sparingov.

Objavljeno
18. oktober 2014 11.53
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Las Vegas - Sloviti ameriški boksar velterske kategorije Floyd Mayweather je od dveh članov svojega kluba Sharifa in Hasima Rahmana mlajšega prejel tožbo.

Sinova nekdanjega svetovnega prvaka težke kategorije Hasima Rahmana sta se za tožbo odločila zato, ker je Mayweather brez njunega dovoljenja javno objavil posnetke sparingov, ki so potekali v okviru priprav na dvoboj za naslov svetovnega prvaka po različicah WBA in WBC proti Argentincu Marcosu Maidani.

Na večini spornih posnetkov, ki jih je neporaženi boksar velterske kategorije vključil v svoj resničnostni šov na plačljivi televiziji, se brata Rahman ne borita z Mayweatherjem, temveč gre za dvoboje z Američanovimi prijatelji.

V najbolj spornem sparing dvoboju sta se borila Sharif Rahman in Britanec Donovan Cameron, njun obračun pa naj bi neprekinjeno trajal 31 minut. Brata Rahman sta Mayweatherja obtožila, da mlajšemu izmed bratov med dvobojem ni odobril počitka in naj bi mu grozil, da bo v nasprotnem primeru kar sam obračunal z njim izven ringa.

Floyd Mayweather se z Marcosom Maidano boril 13. septembra v Las Vegasu in ga premagal po točkah, s čimer je dosegel 47. zaporedno zmago v profesionalni karieri.