Bratovž poslal Avstrijca v bolnišnico

Domžalski borec Bor Bratovž po skoraj enoletnem premoru s tehničnim nokavtom premagal Gradčana Reneja Wollingerja.

Objavljeno
29. avgust 2016 01.29
WFC
Miha Šimnovec
Miha Šimnovec

Bad Vöslau - Slovenski borec Bor Bratovž je na sobotni prireditvi World Freefight Challenge (WFC) v Avstriji že v uvodni rundi obračuna mešanih borilnih športov (MMA) v kategoriji do 84 kilogramov pokazal svojo moč
in tri sekunde pred iztekom prvih petih minut s tehničnim nokavtom premagal Gradčana Reneja Wollingerja.

»Ker se že nekaj časa nisem boril, sem bil pred vstopom v kletko kar precej živčen. Dvoboj je bil zelo naporen, vendar pa sem bil tehnično bistveno boljši od tekmeca, zato sem ga imel bolj ali manj ves čas pod nadzorom. Po udarcih, ki sem mu jih zadal na tleh (GNP), je sodnik tik pred koncem prve runde prekinil borbo,« je Bratovž opisal, kako je dosegel zmago nad Wollingerjem, ki so ga odpeljali v bolnišnico.

»Na srečo je z njim - kot so mi sporočili - vse v redu,« je razkril 34-letni Domžalčan in pribil, da mu ta zmaga pomeni ogromno. Z njo je na nek način prebil led in po skoraj enoletnem premoru pridobil dragocene občutke, čeprav priznava, da mu manjka borilna minutaža. Naslednjič naj bi se Bratovž v ring ali kletko povzpel decembra na 21. spektaklu WFC, v igri pa je tudi možnost povratnega obračuna (že 15. oktobra) s Piotrom Wawrzyniakom, ki ga je sicer pred dobrimi tremi leti v Križankah premagal po točkah, vendar pa so čez čas spremenili odločitev in zmago podelili Poljaku.

Na sobotni prireditvi bi se moral boriti tudi Luka Čož, ki pa je zaradi poškodbe tik pred zdajci odpovedal svoj nastop v Bad Vöslauu.