Brez slovenskih tekvondoistov na olimpijskih igrah

Olimpijske igre v Riu de Janeiru bodo minile brez slovenskih tekvondoistov, ki so danes zapravili še svojo zadnjo priložnost.

Objavljeno
17. januar 2016 21.26
South Korea's Cha Dong-min fights Slovenia's Ivan Konrad Trajkovic (in red) during their match in men's plus 80-kg taekwondo competition at the 2012 Summer Olympics, Saturday, Aug. 11, 2012, in London. (AP Photo/Ng Han Guan)
G. L., STA
G. L., STA
Istanbul - V Istanbulu so danes razdelili še zadnje tekvondoistične vozovnice za poletne olimpijske igre v Riu de Janeiru. V moški kategoriji nad 80 kilogramov je slovenske barve zastopal Ivan Trajković, ki je izgubil v polfinalu in tako ostal brez možnosti za nastop v Riu de Janeiru.

Bistričan je bil kot tretji nosilec v uvodnem kolu prost, v drugem pa je bil njegov nasprotnik Grk Konstantinos Gkoltsios, ki je v sedmem dvoboju dneva ugnal Armina Gredića iz Bosne in Hercegovine. Po tesni zmagi s 3:2 je imel Trajković v polfinalu močnega nasprotnika v Belorusu Armanu Maršalu Sili, sicer aktualnemu evropskemu prvaku.

Belorus je v uvodnih dveh rundah povedel z visokih 6:0, a se mu je slovenski reprezentant v finišu druge runde približal na vsega dve točki zaostanka. V tretji rundi je Bistričanu uspel še en udarec z obema nogama v glavo, a so sodniki njegovo dejanje ocenili kot nedovoljeno in mu niso dodelili točk. Do konca je ostalo le še deset sekund, kar je bilo premalo za resnejši napad, tako da se je dvoboj končal z izidom 7:5 za Silija.

 

»Na Belorusa sem se dobro pripravil, že poldrugi mesec pred finalom, saj skrivnosti ni bilo, ker je bil žreb delegiran. Pred letom in pol sem ga premagal, vedel sem, da se bo treba veliko gibati, morda bi bil lahko v prvi rundi bolj aktiven. Vse bolj proti koncu sem vedel, da moram čakati priložnost, našel sem jo osem sekund pred koncem, a je sodniki niso videli kot udarec v glavo, čeprav je nasprotniku z glave odletela zaščitna čelada, tako da se moje olimpijske sanje nadaljujejo šele čez štiri leta,« je po polfinalu dejal Trajković.

Že včeraj je brez olimpijskih iger ostala trojica Slovencev: Nuša Rajher, Franka Anić in Jure Pantar so se prebili do polfinala, kjer jih je od nastopa v Riu de Janeiru ločila le še ena borba, ki pa so jo vsi trije izgubili.