Brez uvodnega krča bi bila v igri zmaga

Kvalifikacije za žensko SP:  Slovenke odščipnile častni niz favoriziranim Bolgarkam.

Objavljeno
22. avgust 2017 23.42
22-08-2017 NED: World Qualifications Slovenia - Bulgaria, Rotterdam
Janez Porenta
Janez Porenta
Rotterdam – Uvodni dvoboj zadnjega kvalifikacijskega turnirja za nastop na SP odbojkaric 2018 na Japonskem je imel dve poglavji. Prvo sta bila uvodna dva niza, v katerih so se Slovenke ustrašile favoriziranih Bolgark, drugo pa preostala dva, v katerih so bila naša dekleta vsaj enakovredna in so za nagrado izvlekla častni niz.

Če bi Slovenke tudi prva niza odigrale tako, kot so naslednja dva, bi bile zagotovo na pragu presenečenja proti 11. reprezentanci stare celine. Tudi sicer so imele v zadnjem nizu še malenkostno prednost (15:14) in se spogledovale s tem, da bi izvlekle skrajšani peti del in dragoceno točko, a jih je po izenačenju na 17:17 zmanjkalo. Danes (17) čaka izbranke Alessandra Chiappinija dvoboj z edino nižje rangirano zasedbo na turnirju Grčijo.

»Škoda, da dekleta niso začela bolje, temveč v krču in s pretiranim spoštovanjem tekmic. Vrnila so se v igro, dvignila raven in bila bolj agresivna. Bolgarski selektor je menjal, kar pa ni ničesar spremenilo, saj ima na klopi enakovredne igralke. Žal mi je padca v končnici. V prihodnje moramo že od začetka ponoviti igro iz druge polovice tekme, sicer ne bomo konkurenčni,« je vtise strnil Chiappini.

Kapetanka in ena od treh legionark v ekipi, podajalka Eva Mori, pa ga je dopolnila: »Prva niza sta bila takšna kot v prejšnjem kvalifikacijskem kolu ob porazu z Nemkami. Bolgarke smo preveč spoštovale, nato smo se otresle krča in pokazale pravi obraz. Videle smo, da se lahko z njimi enakovredno kosamo, lahko bi jih tudi spravile na kolena. Upam, da bomo dvoboj z Grkinjami začele neobremenjeno in pokazale vse, kar znamo.«