Bruno Najdič ni več trener Nove KBM Branik

Odbojkarske podprvakinje in pokalne zmagovalke je vodil sedem sezon in v tem času osvojil 13 lovorik.

Objavljeno
18. junij 2015 14.47
vidic odbojka
Janez Porenta, šport
Janez Porenta, šport

Maribor - Slovenske pokalne zmagovalke in državne podprvakinje, odbojkarice Nove KBM Branik, so ostale brez dosedanjega zelo uspešnega trenerja Bruna Najdiča, ki je presodil, da je napočil čas za menjavo. Njegovo ime bo v zgodovini kluba zapisano z zlatimi črkami, saj je v sedmih letih z mariborsko zasedbo osvojil pet naslovov državnih prvakinj ter po štiri lovorike v slovenskem pokalu in interligi. V minuli sezoni je v klubsko vitrino dodal še dve trofeji, spodletel pa mu je glavni cilj - nova prvoligaška zvezdica. Zanimivo: Branik je zapustil tudi njegov dosedanji pomočnik Matjaž Hafner, ki bo odslej vodil zamejsko Posojilnico Dob.

Najdič je šele tretji trener po Dragutinu Baltiču in Tilnu Kozamerniku, ki se mu je posrečilo do državnega naslova dokopati tako v moški (Šoštanj Topolšica) kot ženski konkurenci. V zadnjih tednih je bil predvsem izpostavljen kot prvi selektor slovenske ženske izbrane vrste, ki je ekipo popeljal na evropsko prvenstvo, potem ko so dekleta v dodatnih kvalifikacijah malce presenetljivo odpravila Francijo.

»Odstopi in menjave so del trenerskega življenja, niso pa vselej povezani z uspehi ali neuspehi. S klubom sem imel pogodbo sklenjeno do konca letošnje sezone, razšli smo se povsem sporazumno,« je ob prekinitvi sodelovanja pojasnil nekdanji odličen podajalec, na tem igralskem mestu pa igra tudi njegova hči Sara. Kdo ga bo nadomestil na trenerskem stolčku pri Braniku, bo znano v nekaj dneh, jasno pa je že, da uprava kluba nadaljuje dosedanjo politiko gradnje zasedbe na mladih močeh. Tako je za štiri leta že podaljšala pogodbe s Sašo Planinšec, Niko Blagne in Elo Pintar, članskemu kadru pa pridružila še eno najobetavnejših mladink Majo Košenina.