Bubka in Lavillenie skupaj za atletski spektakel

Olimpijski prvak v skoku s palico Renaud Lavillenie bo s pomočjo Sergeja Bubke izvedel zvezdniški miting v tej disciplini.

Objavljeno
17. avgust 2015 18.08
ATHLETICS-WORLD-PVM-PVW-FRA-LAVILLENIE
A. G., Delo.si
A. G., Delo.si

Pariz - Svetovni rekorder v skoku s palico, francoski atlet Renaud Lavillenie, bo februarja prihodnje leto v Clermont-Ferrandu prvič organiziral prestižni miting najboljših v svoji disciplini - All Stars Perche (Zvezde skoka s palico, op. a.). Petkratni zmagovalec atletske diamantne lige bo na kupu zbral najboljših 12 ženskih in 12 moških tekmovalcev v skoku s palico, za vodjo organizacijskega komiteja je zelo primerno izbral upokojeno legendo discipline Sergeja Bubko. ''Sam bom direktor mitinga, poleg tega bom tudi tekmoval. Na dogodku hočem zbrati najboljše od najboljših naše panoge,'' je povedal Lavillenie. Poleg osrednjega tekmovanja bo miting obsegal tudi delavnice za mladince, seminarje za trenerje in nastope legend discipline.

Ideja sicer ni nova, Bubka je podobno tekmovanje organiziral zadnjih 24 let v rodnem Donecku, toda dvorana je bila lani poškodovana v oboroženih bojih, ki še vedno potekajo na tem območju. Bubka je nad Francozovo idejo navdušen: ''Upam, da miting postane eden izmed tradicionalnih spektaklov vrhunskega športa. Obljubil sem, da bom naredil vse, kar lahko, da bi atletiko približal vsakdanjemu življenju gledalcev.'' Ukrajinec je prepričan, da bodo tovrstni tekmovalni formati in participacija zvezdnikov, kot je Lavillenie, pomagali privabiti mlade in s tem promovirati tako atletiko kot zdrav življenjski slog.