Calcit po preobratu proti ACH Volleyju pokalni prvak 

Calcit iz Kamnika je v finalu slovenskega pokala v Kranju spet premagal ACH, tokrat po zaostanku z 0:2 v nizih.

Objavljeno
19. marec 2017 23.49
odbojka
N. Gr.
N. Gr.

Kranj - Kamničani so v finalu pokalnega turnirja v Kranju spet pokazali izjemno borbeno igro in presnetili favorizirano ljubljansko ekipo. ACH Volley je tekmo začel dobro in povedel z 2:0 v nizih, a so Kamničani igrali mnogo bolje, kot je kazal semafor. Nato se je v tretjem nizu s štirimi asi kapetana Andreja Štembergerja Zupana začel preobrat Calcita, ki je najprej izenačil na 2:2 v nizih.

Sledil je skrajšani peti, ki je po besedah igralcev in trenerjev vedno loterija. Calcit se priložnosti ni ustrašil in povedel že na začetku, ACH pa je lovil zaostanek. Diko Purić je z odličnim prvim tempom še zadnjič približal Ljubljančane, nato je Calcit vendarle dokončal posel in se veselil nove lovorike za naslov pokalnih prvakov. 

Za najboljšega igralca finalnega turnirja je bil izbran kapetan Calcita Andrej Štemberger Zupan, ki je bil z 19 točkami tudi najbolj učinkovit igralec finala, po tekmi pa je v izjavi za nacionalno televizijo dejal, da so šli v finale povsem neobremenjeni, kar se jim je pozanalo tudi v odločilnem petem nizu. 

POKAL SLOVENIJE, FINALE

Calcit Kamnik : ACH Volley (-18, -18, 17, 18, 13)