Calcit podaljšal s Kostićevo in pripeljal Pahorjevo

Ženski odbojkarski klub Calcit Ljubljana je podpisal novo pogodbo z Olivero Kostić in se okrepil z Majo Pahor.

Objavljeno
29. junij 2016 09.45
M. Ž.
M. Ž.

Ljubljana - Vodstvo slovenskega državnega prvaka Calcita Ljubljane sestavlja igralski kader za prihajajočo sezono in je podaljšalo pogodbo z Olivero Kostić ter v klub pripeljalo obetavno Majo Pahor iz GO Volleyja.

Tudi v naslednji sezoni bo Calcit zastopala štiriindvajsetletna srbska korektorka Olivera Kostić, ki se je klubu pridružila lani in s svojimi predstavami navduševala v dresu dvakratnih zaporednih državnih prvakinj. Kostićeva je druga igralka, ki se je odločila za podaljšanje pogodbe, pred njo je to storila tudi Belgijka Ilka Van de Vyver, blizu podaljšanja pa je tudi bolgarska sprejemalka Slavina Koleva.

Novinka v ljubljanskem klubu je dosedanja članica Go Volleyja Maja Pahor. Obetavna prosta igralka je bila na mladinskem evropskem prvenstvu v Estoniji in na Finskem, na katerem so bile slovenske odbojkarice druge, proglašena za najboljšo prosto igralko in uvrščena v idealno postavo prvenstva.

Calcitovke bodo v prihajajoči sezoni igrale v štirih tekmovanjih. Doma jih čakajo nastopi v državnem prvenstvu in državnem pokalu, na tujem pa nastopi v srednjeevropski ligi, kjer branijo naslov, in ligi prvakinj, kjer jih za začetek čaka dvoboj drugega kola kvalifikacij z italijanskim predstavnikom Liu-Jo Nordmeccanica Modena.