Calcit in Linamar finalista interlige

Calcit je bil na zaključnem turnirju interlige s 3:1 boljši od Nove KBM in se uvrstil v finale, kjer bo igral proti Linamarju.

Objavljeno
11. marec 2016 22.45
M. Ž., STA
M. Ž., STA

Maribor - Odbojkarice Calcita so na prvi polfinalni tekmi zaključnega turnirja interlige v dvorani Lukna s 3:1 premagala Novo KBM Branik, njihov nasprotnik pa bo Linamar Bekesccsabai, ki je bil s 3:1 boljši od Vasas Obude.

Tekma med mariborskimi in ljubljanskimi odbojkaricami je imela dodatno veljavo, saj ni odločala le o tem, katera ekipa se bo uvrstila v finale srednjeevropske lige, ampak tudi za točke državnega prvenstva. Uspešnejše so bile odbojkarice Calcita, ki so z zmago uvrstile v sobotni finale, s tremi točkami pa na lestvici modre skupine državnega prvenstva za točko prehitele Novo KBM Branik.

Mariborčani so med ogrevanjem poskrbeli za presenečenje in na klop posadili slovenskega selektorja in nekdanjega trenerja Mariborčank Bruna Najdiča, ki je ekipo vodil namesto obolelega prvega trenerja Sebastijana Škorca.

Ekipa Calcita je tekmo začela silovito, po nekaj uspešnih napadih je povedla 8:2 in 13:6. Po neugodnih začetnih udarcih Marine Cvetanović so Mariborčanke dosegle šest točk zapored, se tekmicam približale na točko, pri 18:17 pa prvič v nizu povedle in z zbrano igro v končnico osvojile niz. V nadaljevanju tekme so več od igre imele gostje, ki so po neuspešnih napadih in slabem bloku mariborskih odbojkaric točke osvajale v serijah. Povedle so 14:8 in 20:10 in do konca niza prek neustavljive Kostićeve brez težav osvojile niz.

Ljubljančanke so tudi v tretjem nizu prikazale poletno igro, še zlasti uspešne so bile v napadu in bloku in povedle so 7:4. Sledil je neverjeten preobrat, ki ga je "zakrivila" Mlakarjeva. Korošica je sijajno izvajala začetne udarce, nato pa v napadu dosegala točke kot za stavo. Mariborčanke so z delnim izidom 10:0 povedle 13:7 in nato 16:10. Namesto da bi nadaljevale z uspešno igro, so začele grešiti in gostje so, predvsem prek razpoložene Kostićeve, dosegle kar devet točk zapored za vodstvo 19:16 in ga ob zmedeni igri domače vrste do konca niza še povišale.

V uvodnih minutah četrtega niza se je razigrala Slavina Koleva, ki je bila najbolj zaslužna za vodstvo 16:13 ob drugem tehničnem odmoru. Ko se ji je v napadu z učinkovitostjo pridružila še Kostićeva, je prednost državnih prvakinj naraščala, pri njihovem vodstvu 23:16 pa je bil na dlani, da je tekma odločena.

Sobotna tekma za tretje mesto med Novo KBM Branikom in Vasasom se bo začela ob 16. uri, finale med Calcitom in Linamarjem pa ob 19. uri.

Izjavi po tekmi

Bruno Najdič, trener Nove KBM Branika: »Naša ekipa je igrala slabše od pričakovanj v napadu in bloku, sprejem pa je bil dober. Zaradi tega so tekmice točke dosegale v serijah. čestitam jim za zmago, dokazale so, da so v tem trenutku boljša ekipa.«

Gašper Ribič, trener Calcita: »Glede na to, da je imela tekma velik vložek, sem z igro in predvsem zmago zelo zadovoljen. Pohvale si zaslužijo vse naše odbojkarice. V igri je bilo nekaj nihanj, na koncu pa šteje rezultat.«

Interliga, polfinale zaključnega turnirja za ženske

Calcit Ljubljana - Nova KBM Branik 3:1 (-23, 14, 19, 18)

Calcit Ljubljana: Grudina 6, Božič, Vrhovnik, Igličar, Forštnarič, Kučej 13, Kostić 28, Hribar, Jerala, Turk, Potokar 7, Koleva 14, Van De Vyver 5.

Nova KBM Branik: Mlakar 19, Blagne 1, Kaučič 4, Sužnik, Cvetanović 10, Ammerman 3, Vovk, Najdič 4, Planinšec 4, Sobočan, Pintar, Eržen.

-----------------------------------

Linamar Bekesccsabai - Vasas Obuda 3:1 (-19, 24, 19,21)