Calcit se je igral z ognjem – in opekel

Kamniški odbojkarji v polfinalu državnega prvenstva, Kamničanke po hudem spodrsljaju še ne v finalu.

Objavljeno
24. marec 2014 01.52
Odbojka Calcit Kamnik proti ACH Volly v Kamniku, 11. aprila 2013
Janez Porenta, šport
Janez Porenta, šport
Ljubljana – Ko je že dišalo po tem, da bi utegnile odbojkarice Calcita Volleyballa spraviti pod streho celó povsem brezmadežno sezono, saj so v svojo vitrino že postavile domačo pokalno in interligaško lovoriko, se jim je krepko zalomilo v polfinalu DP. Kot popolne favoritinje so si namreč dovolile poraz v dvoboju s Formisom.

Prvi obračun pred domačimi navijači so Kamničanke dobile brez težav in oddanega niza, v povratnem v Hočah so se igrale z ognjem – in se naposled opekle. Izgovorov ni, to se jim, z vsem dolžnim spoštovanjem do Formisa, ne bi smelo zgoditi. Igra zmagovalk je bila predvidljiva, skoraj polovica vseh žog v napadu je letela na dolgoletno reprezentantko, izkušeno sprejemalko Majo Vahen-Desy, verjetno prvo ime ženskega ligaškega tekmovanja, a je četa trenerja Gašperja Ribiča vseeno ni znala zaustaviti in ji je pustila, da je dosegla kar 29 točk. Odločilna tretja tekma bo v Kamniku in bo odločila, kdo se bo v finalu pridružil branilkam naslova, igralkam Nove KBM Branik, ki tudi v drugo v polfinalu niso pustile dihati rosno mladim Braslovčam pod taktirko prekaljenega trenerja Zorana Jerončiča.

Medtem ko v ženski ekipi Calcita v soboto res niso imeli razlogov za zadovoljstvo, pa je bilo drugače v moški zasedbi tega kluba, ki je v tretjem četrtfinalnem dvoboju še drugič spravila na kolena neugodni GO Volley in se kot zadnja prebila v polfinale, kjer jo zdaj čaka Panvita Pomgrad (drugi par je ACH Volley – Salonit). Čeprav so bili Goričani uspešnejši tako v bloku kot pri začetnem udarcu, jim to ni zadostovalo za uspeh, pokopale so jih predvsem lastne neizsiljene napake. Kar 35 (!) so si jih privoščili (Calcit pa zgolj 16), od tega kar 19 v napadu, četa trenerja Marka Brumna pa le štiri.

»V prvih dveh nizih smo vendarle zaigrali tako, ko smo si želeli. V nadaljevanju smo spet preveč nihali, a glavno je, da smo se prebili v polfinale,« je poudaril kamniški kapetan Martin Hrast, trener GO Volleyja Jasmin Čuturič pa ga je dopolnil: »Očitno se nam je v glave usidrala druga četrtfinalna preizkušnja, ki smo jo imeli že dobljeno, a smo jo izgubili. Verjetno tudi zato toliko lastnih napak.«