Calcit tudi po petih tekmah brez osvojenega niza

Odbojkarice Calcita so na peti tekmi lige prvakinj v dvorani Tivoli izgubile z moštvom Igor Gorgonzola Novara z 0:3.

Objavljeno
19. januar 2016 22.28
M. Ž., STA
M. Ž., STA

Ljubljana - Odbojkarice Calcita so tudi na peti tekmi lige prvakinj ostale brez osvojenega niza, potem ko so v dvorani Tivoli izgubile z italijanskim klubom Igor Gorgonzola Novara z 0:3 (-22, -14, -17).

Slovenske državne prvakinje so si na svoji zadnji tekmi v dvorani Tivoli v letošnji ligi prvakinj želele od svojih najbolj zvestih navijačev posloviti vsaj s častnim nizom. Žal trener Gašper Ribič ni mogel računati na vse svoje igralke, kajti Tina Grudina še čuti posledice poškodovanega gležnja in je tekmo spremljala s tribun. Na drugi strani mreže so bile gostje iz Novare, ki so tudi izgubile vse možnosti za uvrstitev v osmino finala, v primerjavi s prvo medsebojno tekmo močnejše za ameriško reprezentantko Nicole Fawcett, na klopi pa ni bilo več trenerja Luciana Pedulla, ki ga je zamenjal Marco Fenoglio.

Za ljubljanske odbojkarice je bil začetek tekme obetaven, ob dobrem servisu in sprejemu so z blokom Monike Potokar odšle s točko prednosti, vodile so tudi s 4:1 in 5:2, z blokom Kaje Turk še 9:7. Domače odbojkarice so z dvema točkami prednosti vodile še pri izidu 21:19. Do takrat so prevladovale v bloku, v prvem nizu so z njim kar petkrat zaustavile nasprotnice, toda po polminutnem odmoru Fenoglia so odbojkarice Novare na servis Fawcettove dosegle pet zaporednih točk, drugo zaključno žogo za vodstvo z 1:0 v nizih je izkoristila hrvaška korektorka Samanta Fabris.

Drugi niz se za domačo ekipo ni začel najbolje. Že ob koncu uvodnega niza so popustile na sprejemu, tudi blok ni bil več na isti ravni, zato pa so gostje "pritiskale" s servisom in po asu italijanske reprezentantke Martine Guiggi je Ribič pri zaostanku petih točk vzel polminutni odmor (4:9), nato pri zaostanku šestih (8:14) še drugega. Čeprav je Feoglio po drugem tehničnem odmoru v igro poslal vse svoje rezervne igralke, na igrišču sta ostali le obe blokerki Cristina Chirchella in Guiggijeva ter prosta igralka Stefania Sansonna, so gostje še naprej prevladovale v vseh elementih odbojkarske igre.

Tudi tretji niz je potekal podobno kot drugi, v prevladi italijanske ekipe, ki je še naprej "pritiskala" s servisom, domače odbojkarice pa nikakor niso uspele sestaviti dobrega napada. Po treh zaporednih asih Poljakinje Magdalene Wawrzyniak je bilo že 14:4 za Novaro, s tem pa je bilo dokončno jasno, da Ljubljančanke ne bodo prišle do želenega cilja in vsaj častnega niza v letošnji ligi prvakinj.

Zadnjo priložnost za bodo odbojkarice Calcita Ljubljane imele prihodnjo sredo, ko bodo gostovale na Poljskem pri ekipi PGE Atom Trefl Sopot.

»Že pred tekmo smo se zavedali, da bo naša priložnost za želeni osvojeni niz že v prvem in nismo bili daleč od uspeha. Ne komentiram rad sodniških odločitev, toda danes v prvem nizu niso šele v našo korist, če bi šle, bi se niz morda drugače končal. Žal naše nadaljevanje ni bilo več tako uspešno. Spet smo 'padli' v drugem nizu, namesto, da bi se borili naprej, smo preveč popustili. Z nekaterimi stvarmi sem zadovoljen, z drugimi ne, predvsem zato, ker se ne držimo dogovora in discipline v igri. Na tem bomo morali več delati,« je po tekmi povedal trener Calcita Gašper Ribič.

Liga prvakinj, skupina B

Calcit Ljubljana : Igor Gorgonzola Novara 0:3 (-22, -14, -17)

Dvorana Tivoli, gledalcev 400, sodnika: Witte (Nemčija) in Mitev (Belorusija).

Calcit Ljubljana: Božič, Vrhovnik 1, Igličar 6, Forštnarič, Kučej 6, Kostić 6, Aragao 3, Hribar 2, Jerala, Turk 4, Potokar 7, Koleva 7.

Igor Gorgonzola Novara: Fawcett 3, Wawrzyniak 11, Malešević 5, Guiggi 4, Cruz 7, Bruno, Chirichella 9, Sansonna, Signorile 1, Bosetti 6, Bosio 1, Fabris 7.

-------------------------------------------

Sreda

Vafik Bank Istanbul - Atom Trefl Sopot (18)

 

Lestvica

1. Vakif Bank Istanbul 4 4 0 12:1 12 točki

2. Atom Trefl Sopot 4 3 1 9:4 9

3. Igor Gorgonzola Novara 5 2 3 8:9 6

4. Calcit Ljubljana 5 0 5 0:15 0