Calcit v pokalni finiš z lepšo popotnico

V interligaškem derbiju slovenskih ženskih zasedb kamniške odbojkarice uspešnejše od Mariborčank.

Objavljeno
09. december 2013 11.34
Calcit Kamnik - Branik Maribor, Maribor, 25.4.2013
Janez Porenta, šport
Janez Porenta, šport
Maribor – Mesec in pol po prvem derbiju najboljših slovenskih ženskih ekip v odbojkarski interligi, Calcita Volleyballa in Nove KBM Branik, ki so ga dobile Mariborčanke, so Kamničanke v Lukni zrežirale maščevanje. Zmaga je zanje lepa popotnica pred zaključnim turnirjem pokala, na katerem utegneta zasedbi vnovič prekrižati meče.

Ključen je bil tretji niz, saj so Kamničanke v končnico vstopile z izdatno prednostjo šestih točk (21:15), nato pa se poigrale z živci navijačev. Po vodstvu s 23:19 je na nasprotnikov servis stopila podajalka Sara Najdič in poskrbela, da so gostiteljice prišle celo do prve zaključne žoge in si jih nato priigrale še pet, medtem ko je Calcit izkoristil svojo tretjo za zmago v nizu s 33:31. Gostje so se sicer do zmage dokopale, ker so uspešno ustavile glavna tekmečeva napadalna aduta Izo Mlakar in še v prejšnji sezoni »Kamničanko« Ano Starčević, ki sta skupaj resda vpisali kar 46 točk (dve tretjini vseh ekipnih), a v napadu zmetali v prazno več kot 70 žog. Pri zmagovalkah so bile točke razporejene precej bolj enakomerno, vse članice udarne šesterke z izjemo podajalke Eve Mori so jih namreč prispevale od 9 do 17.

»Bili smo preprosto boljši. Tekmice so bile malce uspešnejše pri sprejemu, mi pa v vseh preostalih prvinah igre, predvsem v povezavi bloka z obrambo, pa tudi manj neizsiljenih lastnih napak smo si privoščili. Mariborčanke so solidno začele, nato pa postajale vse bolj nervozne in posledično padale v igri. Znali smo ustaviti njihove najboljše napadalke, kar je bilo dovolj, v določenih trenutkih smo s servisom tudi porušili njihov sprejem. Za nas je pomembno, da so igralke, ki so bile tokrat borbene in sproščene, spoznale, da so sposobne premagati tudi Branik,« je poudaril trener Calcita Gašper Ribič.

»Že v uvodnem nizu, ki smo ga sicer dobili, nam igra ni stekla. Nismo nastopili po željah, pri začetnem udarcu in v protinapadih smo si spet privoščili preveč napak, ki jih še pred tednom dni nismo delali. Niti naš sprejem niti napadalni udarci niso bili najboljši. Šele nadaljevanje sezone bo pokazalo, katera igralka je prava in se je sposobna vrniti na višjo raven. Zanje je to nek nov položaj, ki ga še niso vajene, a preprosto moramo iti naprej. Videli bomo, koliko časa bomo potrebovali, da bomo igro spet dvignili na raven z začetka sezone,« pa je pojasnil domači trener Bruno Najdič.