Calcit Volleyball v prihodnji sezoni v ligi prvakinj

Vodstvo ženskega odbojkarskega kluba Calcit Volleyball se je odločilo, da bo ekipa v prihodnji sezoni igrala v ligi prvakinj.

Objavljeno
14. maj 2015 20.35
Odbojka Calcit Kamnik/NKBM Maribor Branik
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Kamnik - Vodstvo kamniškega odbojkarskega kluba Calcit Volleyball se je odločilo, da bo ekipa v prihodnji sezoni izkoristila pravico igranja v ligi prvakinj.

Kamničanke so si to zagotovile s priborjenim naslovom državnih prvakinj, potem ko so bile v finalu s 3:2 v zmagah boljše od Nove KBM Branik. »Želja po igranju v ligi prvakinj je bila velika, odločitev pa ni bila lahka. Pretehtali smo vse dejavnike plusa in minusa, danes pa smo se odločili, da se bomo prijavili v ligo prvakinj,« je novico sporočil predsednik kluba Gregor Hribar.

Calcit bo svoje domače tekme igral v ljubljanski dvorani Tivoli, saj tista v Kamniku ni primerna za igranje v najelitnejšem evropskem tekmovanju. »Glede Tivolija smo se že o vsem dogovorili. Na pomoč nam bo priskočil tudi ACH Volley, tu mislim predvsem na taraflex, žoge in še nekatere druge zadeve. Dobro je tudi to, da je dvorana že registrirana, tako da s tem ne bomo imeli večjih težav. Seveda bo ekipa vsaj dvakrat na teden tudi trenirala v njej,« je pojasnil Hribar.

Calcit se bo ustrezno okrepil

Predsednik kamniškega kluba je razkril tudi to, da bodo v svoje vrste poskušali pripeljati kakovostne okrepitve: »Ženska ekipa bo ob ligi prvakinj igrala še v srednjeevropski ligi ter obe domači tekmovanji, državno prvenstvo in pokal, tako da nas čaka veliko tekem. Na voljo bomo morali imeti večje število igralk kot do zdaj, vendar bomo morali iti ne samo v širino, temveč tudi v kakovost, da bomo lahko čim bolj konkurenčni tudi v ligi prvakinj. O konkretnih imenih v tem trenutku še ne moremo govoriti. Najprej se bomo osredotočili na slovenske igralke, tudi tiste, ki igrajo v tujini in šele potem pa se bomo ozrli po tujih igralkah.«

Kamničanke bodo po Novi KBM Braniku, ki je v ligi prvakinj igrala v sezoni 2003/4, tako druga slovenska ekipa, ki bo igrala med najboljšimi evropskimi klubi.