Calcitovke na Poljskem zaključujejo ligo prvakinj

Odbojkarice Calcita Ljubljane bodo z jutrišnjo tekmo v Sopotu (18) sklenile letošnjo sezono lige prvakinj.

Objavljeno
26. januar 2016 12.35
vidic odbojka
G. L., STA
G. L., STA

Ljubljana - Odbojkarice Calcita Ljubljane so pred jutrišnjo zadnjo tekmo skupinskega dela lige prvakinj brez možnosti za napredovanje, zato bo jutri njihov primarni cilj zgolj dostojno slovo od elitnega klubskega tekmovanja. Drugačne načrte imajo odbojkarice PGE Atom Trefl Sopota, ki za zanesljivo napredovanje med 12 najboljših ekip v ligi prvakinj potrebujejo vsaj točko.

Poljske podprvakinje so nazadnje v Istanbulu ostale brez osvojenega niza, zato na tekmi z Ljubljančankami potrebujejo najmanj točko, s katero ne bodo odvisne od razpleta tekme med ekipama Igor Gorgonzola Novara in VakifBank Istanbul. Z osvojeno točko bi bili po drugi strani zadovoljni  tudi v ekipi Calcita Ljubljane.

»Vemo, da bo naš nasprotnik ekipa, ki je zelo kakovostna, ki nas je na prvi tekmi visoko premagala. Trenutno so Poljakinje druge v skupini, toda čeprav se bomo od lige prvakinj poslovili na tujem igrišču, si želim, da bi bilo naše slovo čim lepše in da morda na tej tekmi presenetimo v kakšnem nizu. Predvsem pa si želim, da odigramo še eno dobro tekmo, to bo že tretja zaporedna tekma, ko bomo na drugi strani mreže imeli kakovostne nasprotnice, le s takšnimi tekmami pa lahko tudi napreduješ in svojo igro dvigneš na višjo raven. Mislim, da nam bo ta tekma koristila,« je dejal trener Ljubljančank Gašper Ribič.

Zadnje tekme v ligi prvakinj so še enkrat več pokazale, kako pomemben je sprejem v igri slovenskih prvakinj. Ko je njihov sprejem na visoki ravni, so blizu svojim nasprotnicam, ko »pade«, so v napadu nemočne.

»Že v slovenski ligi se pojavijo težave ob ne najboljšem sprejemu, v ligi prvakinj je to še toliko bolj očitno. Že velikokrat sem dejal, da je na visoko žogo proti nasprotnikovemu bloku in obrambi težko zaključiti napad, toda, če držiš sprejem, lahko igraš tudi proti tem ekipam. Tudi, če spravimo žogo na drugo stran, so naše nasprotnice bolj konkretne v napadu ... Upajmo, da nam bo uspelo držati sprejem, na prvi tekmi smo imeli v tem elementu igre kar nekaj težav, vendar so naše sprejemalke spoznale, kakšna raven je to, vedo, kaj lahko pričakujejo. Zelo pomembno bo tudi, kako uspešni bomo na servisu. Proti Braniku smo bili na servisu uspešni, in če bomo to prenesli tudi na sredino tekmo, nam bo nekoliko lažje,« je dodal Ribič.

Slednji tudi tokrat ne bo mogel računati na Tino Grudino in Mojco Božič, ki sta z ekipo sicer šli na Poljsko, a še ne bosta igrali.