Černjulova brez konkurence

Atletinja celjskega Kladivarja je na dvoranskem mitingu v Lincolnu s 187 cm prepričljivo zmagala v skoku v višino.

Objavljeno
15. januar 2017 23.47
OI
J. P.
J. P.

Lincoln - Atletinja celjskega Kladivarja Maruša Černjul, deveta z lanskega evropskega prvenstva v Amsterdamu in udeleženka olimpijskih iger v Riu (21. mesto), je na dvoranskem mitingu onkraj »luže« s preskočenimi 187 centimetri gladko zmagala v skoku v višino, prvo izzivalko, Madžarko Petro Luteran, je namreč odpravila za 13 centimetrov.

V prvih poskusih je preskočila višine 174, 178, 181 in 184 centimetrov, na 187 je bila uspešna v drugem skoku, tekmovanje pa je zaključila s tremi neuspešnimi poskusi na 190 centimetrih. Černjulova se je sicer po Riu vrnila v ZDA na magistrski študij prehrane in zdravja, je tudi asistentka na univerzi Nebraska v Lincolnu.

»Tekmo sem vzela bolj kot trening, saj sem zadnji mesec zaradi zdravstvenih težav slabo vadila. Skakala sem tudi iz krajšega zaleta, tako da sem z rezultatom kar zadovoljna. Tehnično bi lahko bili skoki boljši, na kar se bom osredotočila v prihajajočih tednih. Prihodnja tekma me bržkone čaka čez dva tedna,« je STA povzela besede Černjulove.

V Blacksburgu pa je bil Nace Pleško, študent univerze Virginia Tech, drugi v suvanju krogle. Orodje je zalučal 17,13 metra daleč in zaostal zgolj za Hrvatom Stipetom Žunićem (20,68 metra), enajstouvrščenim iz lanskega Ria.