Čop, Hribar in Mermal sprejeli namiznoteniške junake

Člani namiznoteniške reprezentance, ki so na MEP osvojili dve odličji, so bili na sprejemu nagrajeni za svoje dosežke.

Objavljeno
20. julij 2015 16.46
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - Namiznoteniška zveza Slovenije (NTZS) in dolgoletni pokrovitelj BTC sta v Ljubljani pripravila sprejem za namiznoteniško reprezentanco, ki se je z mladinskega evropskega prvenstva v Bratislavi vrnila z dvema kolajnama.

Darko Jorgić in Deni Kožul postala evropska prvaka v igri dvojic, medtem ko je moška ekipa, v kateri sta bila še Tom Šfiligoj in Damjan Pavlin, osvojila bron. Ekipo sta vodila selektor Jože Urh in njegova žena Andreja Ojstršek-Urh.

Junake so pozdravili podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) Iztok Čop, predsednik NTZS Marjan Hribar in predsednik uprave BTC Jože Mermal.

Člani slovenske reprezentance so za svoje dosežke prejeli različne nagrade, tudi finančne. Jorgić in Kožul sta prejela ček v višini 1500 evrov, ekipa si bo po svoji volji razdelila 2000 evrov, denarno so bili nagrajeni tudi njihovi reprezentančni in klubski trenerji.

»Da lahko pozdravim in nagradim junake, za mene kot predsednika najprijetnejše delo. Ponosen sem, ker gre projekt ekipna kolajna na članskem evropskem prvenstvu do leta 2020 po začrtani poti. Kaže se učinkovitost namiznoteniškega centra, ki se mimogrede iz Novega mesta seli na Otočec. Vedno sem zaupal v naš sistem dela, ki je že kazal rezultate, nato pa zašel v manjšo krizo. Zdaj se po zaslugi Jožeta Urha in njegovih sodelavcev spet vrača. Seveda pa so za te uspehe zaslužni tudi klubski trenerji in celotna slovenska stroka,« je bil vesel Hribar.

Urh: Paziljivo bo treba izbirati načine, kako bomo mlade igralce vključevali v članski pogon

Slovenski selektor Jože Urh je sprejemu spregovoril o dosedanjem delu in izpostavil izzive, ki čakajo njegove mlade varovance: »V zadnjih dveh letih smo naredili kar nekaj prelomnic. V mlajših kategorijah smo začeli osvajati ekipne medalje, to pa je bil razlog, da sem se iz Italije vrnil v Slovenijo. Predsedniku sem obljubil, da bom delal na ekipi, ker brez ekipe tudi dobrih posameznikov ne moremo imeti. Treba se bo posvetiti prehodu iz mladinske v člansko kategorijo, se pravi obdobju, kjer se največ igralcev izgubi. Pri tem bo treba spremeniti politiko in vzpostaviti večjo povezanost med mladinsko in člansko reprezentanco. Zelo pazljivo bo treba izbirati načine, kako bomo mlade igralce vključevali v članski pogon, na katere turnirje jih bomo pošiljali. Fantje so iz mlajših navajeni zmagovati, med člani pa kar naenkrat ne bodo pomenili nič. Zato bodo morali biti potrpežljivi, z napačno politiko lahko hitro postanejo brezvoljni in se izgubijo. Treba bo izbirati pravilne turnirje, pravilne tekmece. V naslednjih dveh letih se bo izkristaliziralo, kdo bo tudi dober član.«

Člani čez štiri leta do odličja na EP

Urh se je dotaknil tudi prihodnosti moške članske ekipe, ki si na evropskih prvenstvih še ni priborila odličja. Po njegovi oceni bo morala na to počakati še približno štiri leta: »Ne trdim, da bomo lahko stalni kandidati za kolajne, a če se nam bodo stvari poklopile, medalja ni nerealna, tako kot ni bila povsem nerealna za generacijo Tokić, Mitja Horvat, Saš Lasan, ki priložnosti ni izkoristila. Za nekaj takega še štiri leta potrebujemo Tokića na najvišji ravni, ob njem bi Žibrat, Jorgić, Kožul, Tom Šfiligoj in Ludvik Peršolja lahko zrasli do te mere, da bodo nevarni vsem,« je zaključil Urh.