Cunego najboljši na drugi etapi Trentina

Drugo etapo kolesarske dirke po Trentinu je dobil Italijan Damieno Cunego (Lampre), Jani Brajkovič je zaostal slabe 4 minute.

Objavljeno
18. april 2012 18.17
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Arco - Na dirki po Trentinu so kolesarji po uvodnem ekipnem kronometru danes opravili z drugo etapo. Najboljši je bil italijanski kolesar Lampreja Damiano Cunego, ki je imel v šprintu več moči od Kolumbijca Carlosa Betancurja, tretje mesto pa je tudi s pomočjo slovenskih kolesarjev Janija Brajkoviča in Boruta Božiča zasedel adut Astane Čeh Roman Kreuziger.

»Moram se zahvaliti predvsem Micheleju Scarponiju in Przemyslavu Niemecu, ki sta mi omogočila odličen položaj za napad na koncu,« je po dirki povedal Cunego, nekdanji zmagovalec Gira, ki je dosegel prvo zmago v sezoni.

Selekcijo v glavnini sta naredila vzpon na prelaz Redebus in spust z njega, ob koncu pa je zmagovalca odločal kratek vzpon.

Majica vodilnega je ostala v rokah zmagovalcev ekipnega kronometra, ekipe BMC Racing team, v tretji etapi jo bo nosil Švicar Mathias Frank.

Brajkovič je v cilj prišel v cilj tri minute in 43 sekund za zmagovalcem, zasedel je 44. mesto, Božič pa ni prišel do cilja. V skupnem seštevku je Belokranjec, ki je bil na tej dirki že enkrat drugi, na 41. mestu, zaostaja tri minute in 50 sekund.

Na dirki v moštvu AG2r La Mondiale nastopa nastopa tudi Gregor Gazvoda, ki si je v drugi etapi nabral 17 minut in 42 sekund zaostanka, zasedel je 104. mesto, v skupnem seštevku je še dve mesti slabši.