Dallas SCA od Armstronga zahteva vrnitev nagrad

Nekdanji ameriški kolesar Lance Armstrong bo ameriškemu podjetju moral vrniti 12 milijonov ameriških dolarjev.

Objavljeno
31. oktober 2012 21.18
CYCLING-USA-ARMSTRONG-FRA-TOUR-UCI-FILES
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Washington - Američan Lance Armstrong, ki mu je Mednarodna kolesarska zveza (UCI) odzvela vseh sedem naslovov zmagovalca kolesarske dirke po Franciji, ima zaradi svoje dopinške afere vse večje težave.

Armstrong je najprej ostal brez sodelovanja s podjetjem Nike, nato je zavarovalno podjetje SCA Promotions od njega zahtevalo, da vrne 7,5 milijona ameriških dolarjev, ki jih je prejel za zmago na Touru leta 2004.

Zdaj povrnitev sredstev zahteva tudi ameriška zavarovalniška družba Dallas SCA, ki ji bo moral ameriški kolesar vrniti 12 milijonov ameriških dolarjev bonusov, ki jih je prejel za zmage na slovitem Touru. Če Armstrong tega ne bo hotel storiti, se mu obeta tudi tožba.

 

Eden od odvetnikov družbe SCA Jeff Dorough je pojasnil, da s pismom ne le pozivajo Armstronga, naj vrne denar, temveč gre tudi za opozorilo, da se bodo v nasprotnem primeru odločili za tožbo in poleg originalnega zneska od dopinškega grešnika zahtevali tudi obresti. »Gospod Armstrong ni več zmagovalec niti ene dirke po Franciji, zato smo prepričani, da je neprimerno in celo nemoralno, če zadrži kakršne koli bonuse, ki jih je dobil za zmage od družbe SCA,« je dejal Dorough.