Dan po helikopterski tragediji: igralci PSG z žalnimi trakovi na rokah

Thierry Henry: Florence, Camille in Alexis so bili izjemni ambasadorji naše države. Zapomnimo si jih po tem, kako so živeli.

Objavljeno
11. marec 2015 09.51
ARGENTINA-CRASH/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Pariz - Po vsem svetu, sploh pa v športnem in v Franciji, se vrstijo užaloščeni in pretreseni odzivi na včerajšnjo helikoptersko tragedijo v Argentini, ki je terjala življenja obeh izkušenih pilotov in vseh osmih potnikov na krovu, med njimi tudi treh francoskih vrhunskih športnikov: plavalke Camille Muffat, boksarja Alexisa Vastina, oba sta bila tudi dobitnika olimpijskih odličij, in prekaljene jadralke Florence Arthaud.

Tako je nekdanji nogometni as Thierry Henry denimo čivknil: »Florence, Camille in Alexis so bili izjemni ambasadorji naše države. Zapomnimo si jih po tem, kako so živeli.« Plavalka Missy Franklin, ki so jo izbrali za najboljšo svetovno športnico leta 2013, je pripisala: »Kar ne morem doumeti resničnosti novic o Camille Muffat. Moje misli in molitve gredo njeni družini, prijateljem in vsem, ki jih je najbolj prizadelo.« Še ena zvezdnica iz bazenov Katie Ledecky je tragično preminulo kolegico označila kot vrhunsko tekmovalko in šampionko. Oglasili so se med drugim še soigralec Jana Oblaka pri španskem nogometnem prvaku Atleticu Arda Turan, britanski boksarski as Amir Khan, olimpijski atletski zmagovalec Renaud Lavillenie, košarkar iz lige NBA Tony Parker in odlični teniški lopar Jo-Wilfried Tsonga.

Za lepo gesto pa so se odločili nogometaši PSG, ki bodo v spomin na preminule udeležence resničnostnega šova Dropped na nocojšnji povratni tekmi osmine finala lige prvakov s Chelseajem na rokah nosili žalne trakove. »Francoski šport te dni žaluje. V imenu kluba, strokovnega štaba in igralcev bi rad izrazil iskreno sožalje svojcem žrtev, na katere bomo mislili med dvobojem,« je poudaril trener PSG Laurent Blanc.