Dan športa ob 22. rojstnem dnevu OKS

Na dan športa se lahko Slovenci brezplačno vključijo v različne športne dejavnosti, si ogledajo treninge in objekte.

Objavljeno
15. oktober 2013 18.07
bsa/telovadnica
Š. Ro., Delo.si, STA
Š. Ro., Delo.si, STA

Ljubljana - Olimpijski komite Slovenije (OKS) je na današnji dan obeležil 22. obletnico svojega delovanja, ob kateri je skupaj z Društvom športnih novinarjev Slovenije pripravil tudi Slovenski dan športa.

Na ta dan si lahko Slovenci brezplačno vključijo v različne športne dejavnosti, si ogledajo vadbo športnih ekip ali športne objekte. Po vsej Sloveniji so društva, zveze, klubi, zavodi in vsi drugi ponudniki športne rekreacije pripravili dogodke in predstavili vadbene programe, upravljavce objektov pa so pozvali, da jih na ta dan obiskovalcem odprejo brezplačno.

Sodelovalo je 53 različnih ponudnikov programov, različnih dejavnosti pa je bilo 28. Dogajanje je bilo pestro, saj so bile na voljo tako predstavitve športov z žogo, borilnih veščin, različnih oblik samoobrambe, ples, balinanje, rusko kegljanje, dejavnosti avto-moto športa, miselnih iger, med drugim pa so bila odprta vsa igrišča za golf po državi ...

»Pred nami pa so novi izzivi. Že februarja prihodnje leto bodo v Sočiju olimpijske igre. Tja gremo ne le zato, da bi sodelovali, ampak želimo posegati po najvišjih vrhovih. Na članskih SP v olimpijskih športih so naši tekmovalci v pretekli zimi osvojili sedem odličij. Ponosni pa smo lahko tudi na uspešne nastope mladih slovenskih športnikov na mednarodnih mladinskih tekmovanjih. Želimo, da bi se to nadaljevalo tudi v prihodnje,« je na seji izvršnega odbora OKS dejal predsednik OKS Janez Kocijančič.