Daniel Hegarty že 16. smrtna žrtev Macaa

Za Hondinega britanskega motociklista je bil usoden trk v ogrado, pri katerem je tudi izgubil zaščitno čelado.

Objavljeno
18. november 2017 15.15
J. P.
J. P.

Zhuhai - Svet motociklizma je ponovno odet v črno. Na dirki za veliko nagrado Macaa se je namreč smrtno ponesrečil 31-letni Hondin Britanec Daniel Hegarty, za katerega je bil usoden trk v ogrado v šestem krogu preizkušnje, pri katerem je tudi izgubil zaščitno čelado. Dirko so nemudoma prekinili z rdečo zastavo, tekmovalna žirija je nato odločila, da se zelene luči ne bodo še enkrat prižgale, kot končni so zato obveljali rezultati po petih odpeljanih krogih.

Nesrečnika so nameravali takoj prepeljati v tamkajšnjo bolnišnico, a je umrl med potjo. »Prireditelji izrekamo njegovi družini in prijateljem najgloblje sožalje,« je bilo zapisano v javnem obvestilu. Zaradi ozke mestne proge izjemno nevarna dirka za veliko nagrado Macaa je v preteklosti že vzela vozniško življenje - pred petimi leti so bile tamkajšnje kvalifikacije v istem ovinku, imenovanem Fisherman's Courve, usodne za Portugalca Luisa Carreiro, še sedem let prej je na tem prizorišču življenje izgubil Francoz Bruno Bonhuil.

Dirkač iz Nottinghama, ki se je preizkušal tudi v motociklističnih razredih supersport in superbike, je bil profesionalni voznik skoraj desetletje in pol, njegovo kariero so krojile poškodbe, zaradi katerih pa se ni nameraval ustaviti. Hegarty, že šestnajsta smrtna žrtev dirkališča Circuito da Gula od njegovega odprtja leta 1954, je za seboj pustil strto partnerko Lucy Draycott.