Darko Đurić za leto dni na Nizozemsko

»V Sloveniji nisem imel slabih razmer za delo. Kar sem potreboval, sem dobil, manjkala pa je ekipa.«

Objavljeno
17. november 2017 10.33
J. P.
J. P.

Ljubljana - Slovenski paraolimpijec, 28-letni plavalec Darko Đurić, bo kariero nadaljeval na Nizozemskem, kjer bo v tamkajšnji pripravljalni bazi v Amersfoortu treniral leto dni. V bližino Utrechta je odšel v začetku meseca, za njim pa so že uvodni treningi: »Dejansko izgleda kot intenzivne priprave, le da bo trajalo eno leto. Program je pester: zjutraj in popoldne plavam, na voljo je tudi fitnes. Tu sem, da delam.« S tujino se je spogledoval že lep čas, na Nizozemskem pa bo imel ob sebi pravo konkurenco - Michaela Schoenmakerja, s katerim sta tekmeca na mednarodnih tekmovanjih.

»S sodelovanjem z Michaelom se je strinjal tudi moj trener Alen Kramar, dobil sem potrditev Zveze za šport invalidov Slovenije, a moram poudariti, da v Sloveniji nisem imel slabih razmer za delo. Kar sem potreboval, sem dobil, manjkala pa je ekipa. V plavanju se je včasih težko motivirati. Če imaš ob sebi ekipo, pa te potegne, kadar ti ne gre. V domovini tega ni bilo, zato sem se včasih sam tudi težko prebijal skozi sezono,« je pojasnil Đurić, ki mora v kratkem popraviti kondicijo in nabrati kilometrino. Verjame, da bo vse napore zdržala tudi rama, ki ji je v tem koledarskem letu namenil precej pozornosti.

Tako kot slovenska je tudi nizozemska reprezentanca odpovedala nastop na prestavljenem svetovnem prvenstvu, na katerem bo udeležba zelo okrnjena. Darko pa že pogleduje proti prihodnjemu avgustu, ko ga čaka evropsko prvenstvo v Dublinu, na katerem bo branil srebro na 400 metrov prosto in bron na 200 metrov prosto. Že pred letošnjimi božičnimi prazniki pa bo tekmoval na uvodni preizkušnji sezone na Nizozemskem.