Daša Grm bo drsala v Šanghaju

V Šanghaju se je začelo svetovno prvenstvo v umetnostnem drsanju. Edina slovenska predstavnica bo Daša Grm.

Objavljeno
25. marec 2015 11.06
Daša Grm 10.1.2014 Ljubljana Slovenija
Š. Ro., Delo.si, STA
Š. Ro., Delo.si, STA
Šanghaj - Slovenska umetnostna drsalka Daša Grm je edina Slovenka na štartnem seznamu svetovnega prvenstva, ki se je začelo v Šanghaju na Kitajskem. Na evropskem prvenstvu januarja v Stockholmu je bila po kratkem programu na 29. mestu, kar je bilo premalo, da bi se uvrstila v prosti program.

Celjanka je na mednarodnem tekmovanju pod okriljem Mednarodne drsalne zveze, memorialu Hellmuta Sebita, ki je bil konec februarja na Dunaju, v konkurenci 30 tekmovalk iz 16 držav z rezultatom 148,66 točke osvojila prvo mesto.

Na prejšnjem v SP v japonski Saitami je domačinka Mao Asada osvojila svoj tretji svetovni naslov. Po SP si je vzela tekmovalni premor ter se posvetila študiju. Naslova tako na Kitajskem ne brani, na drsališču pa bo njen rojak in olimpijski zmagovalec Yuzuru Hanyu, ki je dobil posamično tekmo drsalcev na prejšnjem SP.

Italijana Anna Cappellini in Luca Lanotte bosta branila naslov med plesnimi pari, med pari pa ni več Nemcev Aljone Savchenko in Robina Szolkowyja, ki sta si lani na Japonskem pridrsala peti naslov najboljših na svetu. Robin Szolkowy je namreč končal športno pot po SP, Savchenkova, po rodu Ukrajinka, pa sedaj nastopa s Francozom Brunom Massotom, vendar ju ni na SP. Massot se je lani 2014 odločil, da bo nastopal za Nemčijo.