Daša Grm za las brez prostega programa

Celjska umetnostna drsalka je na EP v Bratislavi končala na 26. mestu, napredovanje pa zgrešila za 1,39 točke.

Objavljeno
27. januar 2016 19.33
J. P.
J. P.

Bratislava - Edina slovenska predstavnica v ženski konkurenci evropskega prvenstva v umetnostnem drsanju v Bratislavi, Daša Grm, je po kratkem programu, v katerem so ji sodniki dodelili 43,36 točke, zasedla 26. mesto, kar ni bilo dovolj za preboj v prosti program. Za 24. mestom, ki je še zagotavljalo napredovanje, je zaostala za zgolj 1,39 točke.

Štiriindvajsetletna Celjanka je popravila dosežek z lanskega evropskega prvenstva v Stockholmu, ko je zasedla 29. mesto, je pa dobra dva meseca pozneje na svetovnem prvenstvu v Šanghaju vpisala rezultat kariere z 18. mestom. To je bilo za Dašo odlično izhodišče pred Bratislavo, kjer si je za cilj zastavila (vsaj) uvrstitev v prosti program, vendar se ji je zalomilo.

Po kratkem programu je v vodstvu ruska trojica. Najprepričljivejša je bila Jevgenija Medvedeva z 72,55 točke, druga je Jelena Rodjonova (70,96), tretja pa Ana Pogorilaja (63,81). Danes kratki program čaka še moške, slovenske barve bo prvič doslej na tekmovanjih te ravni zastopal Celjan David Kranjec, ki je svojčas že tekmoval pod avstralsko zastavo.