David Kranjec ob debiju uspešno skozi kratki program

Edini slovenski predstavnik v moški konkurenci na drsalnem EP ima pred prostim programom v Bratislavi 23. izhodišče.

Objavljeno
28. januar 2016 08.05
J. P.
J. P.

Bratislava - Potem ko je najboljša slovenska umetnostna drsalka Daša Grm včeraj še tretjič zapored na evropskih prvenstvih obstala v kratkem programu, od prostega jo je ločilo zgolj 1,39 točke, je bil v Bratislavi iz slovenskega tabora uspešnejši edini predstavnik v moški konkurenci, debitant na preizkušnjah te ravni David Kranjec.

Mladi, 21-letni Celjan, ki živi v Avstraliji in je pod tamkajšnjo zastavo nekaj časa tudi tekmoval, je namreč zasedel 23. mesto po kratkem programu, sodniki so ga ovrednotili z oceno 56,99, kar je zadostovalo za preboj v današnji popoldanski in večerni prosti program, s čimer je tudi uresničil svoje načrte izpred prvenstva.

Doslej je najboljšo slovensko uvrstitev na evropskih prvenstvih dosegel Gregor Urbas, ki je bil leta 2007 v Varšavi deveti z oceno 181,07 (po kratkem progamu je bil z 61,70 dvanajsti). Najboljše izhodišče si je včeraj sicer zagotovil branilec lanskega naslova, Španec Javier Fernandez s 102,54 točke, drugi je bil Rus Maksim Kovtun (88,09), tretji pa Čeh Michal Brezina (84,30).