Dejan Vinčič tudi uradno v Skra Belchatowu

Slovenski reprezentančni podajalec bo pri finalistu zadnje sezone lige prvakov zamenjal veterana Miguela Angela Falasco.

Objavljeno
03. julij 2012 21.38
Janez Porenta, šport
Janez Porenta, šport

Dolgo se je šušljalo, danes pa je vendarle postalo uradno: podajalec slovenske odbojkarske reprezentance Dejan Vinčič je novi član poljskega velikana Skra Belchatowa. Dosedanji organizator igre ACH Volleyja je pri finalistu lige prvakov iz pretekle sezone zamenjal španskega veterana Miguela Angela Falasco, ki se je preselil v Rusijo k bogatemu Uralu Ufi.

25-letni in za to igralno mesto izjemno visoki (202 cm) Velenjčan, pred tem tudi igralec Šoštanja Topolšice in Salonita, je dobil prednost pred številnimi zvenečimi imeni, ki so se znašla med kandidati za dres Belchatowa - Argentincem Lucianom De Ceccom, Fabianom Drzyzgo, Nizozemcem Nimirjem Abdelazizom ter celo velikima Srbom Nikolo Grbićem in Brazilcem Ricardom Garcio.

»Vinčičevi glavni prednosti sta mladost in višina,« so sporočili iz kluba, sicer sedemkratnega poljskega prvaka. Vinčič bo torej peti slovenski odbojkar v elitni poljski ligi - pred tem so se tam preizkusili že Tine Urnaut, Mitja Gasparini, Tomi Šmuc in Vid Jakopin. Vrste Skra Belchatowa sta sicer poleg Falasce zapustila še dva zvezdnika, sprejemalec Bartosz Kurek (Dinamo Moskva) in bloker Marcin Mozdzonek (Zaksa Kedzierzyn-Kozle). Namesto Kureka so v klubu že angažirali dosedanjega kubanskega sprejemalca pri Toursu Yosleyderja Calo, iščejo pa še mladega in talentiranega blokerja.

Dres ACH Volleyja pa bodo v novi sezoni nosili vsaj štirje tujci: poleg srbskega reprezentančnega blokerja Milana Rašića bo v Ljubljani še eno sezono ostal tudi kanadski libero Daniel Lewis, novinca sta še en srbski bloker Bora Petrović in brazilski podajalec Carlos Moreno, zaenkrat pa je še negotova prihodnost najstniškega upa Uroša Kovačevića.