Dejan Zavec bo organiziral boksarske gala večere

Upokojeni šampion Dejan Zavec bo organiziral boksarske gala večere, s katerimi želi dvigniti raven boksanja v Sloveniji. 

Objavljeno
21. februar 2017 19.07
Dejan Zavec s svojimi boksarji, Tomi Lorenčič, Aljaž Venko, Mitja Dišič, Jan Sekol in Dado Vukalič, 21.9.2016, Ptuj [boks, dejan zavec, tomi lorenčič, aljaž venko, mitja dišič, jan sekol, dado vukalič]
N. Gr., STA
N. Gr., STA

Ljubljana - Nekdanji svetovni boksarski prvak v kategoriji velter in v supervelterski kategoriji Dejan Zavec je danes predstavil načrte za gala boksarske večere, ki jih pripravlja s svojo ekipo. Prvi od štirih bo 11. marca v Grand hotelu Union v Ljubljani, nasprotniki njegove ekipe pa bodo Italijani. 

Zavec želi slovenski boks popeljati na višjo raven, zato se je odločil, da bo s svojo ekipo do konca leta na štirih boksarskih večerih ta šport predstavil slovenski javnosti. Hkrati bo to priložnost za slovenske boksarje, da pridobijo dragocene mednarodne izkušnje. 

»Ker si želim, da boksarji v Sloveniji zrastejo v osebnostno in tekmovalno kakovost, so takšni dogodki nujno potrebni. Prvi nasprotniki bodo Italijani. Želim si tekmece, ki ne bodo v podrejenem položaju, tako da bo šlo za najvišji kakovostni razred boksarjev v Sloveniji in Italiji. V dogovorih smo, da bi bili naslednji nasprotniki Hrvati, morda nato iz Avstrije, Madžarske, kajti na ta način se bodo naši borci imeli priložnost spoznati z najboljšimi iz drugih držav,« je ob predstavitvi boksarskih večerov dejal Zavec.

V njegovi ekipi je šest boksarjev, Aljaž Venko, Tomi Lorenčič, Jan Sokol (vsi Dejan Zavec Boxing), Denis Lazar (Ring Ptuj), Andrej Bakovič (Portorož) in Igor Pertot (Tivoli).