Dejana Zavca mika tudi menedžerska kariera

Slovenski boksar Denis Simčič po sobotni ekspresni zmagi spet pogleduje proti pasovom, Dejan Zavec še čaka na nov dvoboj.

Objavljeno
03. april 2014 13.03
Slovenija, Ptuj, 4.7.2012 - Dirk, SIMCIC Denis, ZAVEC Dejan in STEINFORTH Uli foto:Tadej Regent/Delo
Miha Šimnovec, šport
Miha Šimnovec, šport
Ljubljana – Najboljši slovenski boksar Dejan Zavec že dalj časa čaka na svoj naslednji dvoboj, pri tem pa še zdaleč ne miruje. Ob tem, da po decembrski operaciji desnega zapestja že več tednov spet vadi s polno paro, v svojem klubu Legionar štiri varovance zavzeto pripravlja za DP konec tedna na Ptuju, vmes pa je priskrbel še obračun Denisu Simčiču.

»Potem ko Denis ni več našel skupnega jezika z menedžerjem Ulfom Steinforthom, me je prosil, da bi mu priskrbel dvoboj. Zavrtel sem nekaj telefonskih številk in mu nato prek klubskega kolega Lukaša Konečnyja, ki bo – mimogrede – 19. aprila v Washingtonu boksal za naslov svetovnega prvaka združenja WBO, omogočil nastop na Češkem, ki ga je prestal z odliko – z nokavtom v prvi rundi,« je svojega najnovejšega »varovanca« pohvalil Zavec in pripomnil, da ga zelo zanima tudi menedžerska kariera. A se ji bo bolj posvetil šele, ko bo svoje rokavice obesil na klin.

»V vseh teh letih sem spletel ogromno poznanstev, bila bi škoda, če jih ne bi izkoristil. Mlajšim boksarjem, zlasti slovenskim, si želim s svojimi izkušnjami pomagati pri prehodu v poklicne vode, pri čemer si obetam uspešno sodelovanje z našo zvezo. A zdaj je seveda pri meni na prvem mestu še vedno moja športna pot,« je poudaril 38-letni Ptujčan, ki naj bi se v ring znova povzpel junija ali julija.

»Nadejam se, da bom v dveh do treh tednih izvedel datum in kraj naslednjega obračuna, ne bi pa bil presenečen, če bi termin dobil že jutri, saj se v boksu marsikaj spremeni tudi čez noč,« je še povedal Zavec, ki je pripravljen na različne scenarije, ne skriva pa želje po še enem nastopu v ZDA. Za zdaj pa so odprte še vse možnosti.

Simčič, ki je v soboto že v prvi rundi prisilil k vdaji Čeha Petra Jasukievica, še ne pogleduje čez »lužo«, a po drugi strani tudi ne skriva velikih apetitov, da bi po poldrugo leto dolgem premoru kmalu spet boksal za katerega od pasov. »Želim si, da bi do konca leta dobil dvoboj za evropskega ali medcelinskega prvaka,« je omenil 33-letni Slovenec, nad katerim zdaj bdi trener Rainer Brändlein, ki po sobotni predstavi ni skoparil s pohvalami na Simčičev račun. »Denis je po tako dolgi odsotnosti navdušil s taktičnim boksanjem in telesno močjo,« je münchenski strokovnjak pohvalil Simčiča, ki je 29. zmago posvetil materi Aleni in očetu Jožetu za njuno 40. obletnico poroke, hvaležen pa je tudi Zavcu. O sodelovanju z njim pa je dejal: »Če lahko v tem poslu komu zaupam, lahko Dejanu ...«