Dekleta s potrditvijo, fantje na popravni izpit

Osem slovenskih telovadcev in telovadk danes na svetovnem pokalu na Madžarskem.

Objavljeno
07. september 2017 23.44
Mojca Finc
Mojca Finc
Ljubljana – Osem slovenskih reprezentantov in reprezentantk v športni gimnastiki se bo danes merilo v kvalifikacijah svetovnega pokala na zahodu Madžarske. Medtem ko se je ženski del minuli konec tedna v Bolgariji izkazal s stopničkami Teje Belak, bo moška vrsta v Sombotelu skušala popraviti vtis s prejšnje tekme.

Telodavci so imeli v Varni zgolj enega finalista, Rok Klavora je na parterju iztržil 7. mesto. Prvemu adutu Bertonclju se nastop na konju z ročaji ni posrečil. A selektor moške reprezentance Sebastijan Piletič pravi, da ni razloga za preplah. »Malo sva taktizirala z lažjo vajo, vendar se nama je izjalovilo. Sašo je sicer dobro pripravljen. Imel je slab dan,« je Piletič komentiral nastop prvega moža v reprezentanci.

Medle predstave iz Bolgarije so pozabljene, ob novi priložnosti na Madžarskem se Piletič nadeja treh oziroma štirih uvrstitev v finale. »Če bomo naredili vse, kar znamo, ne bi smeli imeti težav. Ker se bo konkurenca na tem tekmovanju močno povečala, ne bo prostora za taktiziranje,« se je ozrl k preizkušnjam, na katerih se bodo poleg Bertonclja na konju dokazovali še Klavora in Luka Terbovšek na parterju ter Alen Dimic in Andraž Lamut na bradlji.

S spodbudnejšo popotnico so v Sombotel pripotovale telovadke. Resda je bila konkurenca v Varni okrnjena, a tekmovalke reprezentančnega selektorja Andreja Mavriča so prikazale dobre nastope. Vse tri, ki se bodo merile na Madžarskem, to so Belakova (preskok, gred), Lucija Hribar (bradlja, gred, parter) in Tjaša Kysselef (parter) so si v Bolgariji zagotovile finale. Poleg tretjeuvrščene Belakove na preskoku je prijetno presenetila Hribarjeva: na dvovišinski bradlji se je prvič v karieri uvrstila v finale, v katerem se je zavihtela tik pod stopničke. Na parterju je bila osma, Kysselefova pa šesta.

»Če se bomo približali nastopom oziroma rezultatom prejšnjega konca tedna, bo super! Na papirju je konkurenca tokrat težja, zato bo preboj v finale zahtevnejši zalogaj, a upamo, da se nam bo izšlo,« je dejal ženski selektor Andrej Mavrič. Po današnjih kvalifikacijah bodo jutri in v nedeljo na sporedu še finali.