Denis Simčič jutri spet v ringu

Slovenski profesionalni boksar Denis Simčič se bo pomeril z Amirjem Solakom iz BiH.

Objavljeno
06. maj 2016 20.16
SLOVENIJA LJUBLJANA 04.09.2010 SIMCIC DENIS VARGA ISTVAN FOTO:ROMAN SIPIC/DELO
Miha Šimnovec
Miha Šimnovec

Ljubljana - Slovenski profesionalni boksar Denis Simčič (30 zmag, 16 s k. o., 1 neodločen izid, 3 porazi) bo dobre štiri mesece po prepričljivem uspehu proti Srbu Aleksandru Goliću, katerega je v Regensburgu nokavtiral že v drugi rundi, znova stopil v ring. Na prireditvi v Planeggu pri Münchnu se bo jutri zvečer v dvoboju lahko-težke kategorije (do 90,7 kg) pomeril z Amirjem Solakom iz BiH.

»Čeprav tekmeca ne poznam prav dobro, ne dvomim, da bom zmagal. Vem le, da je bil Amir državni prvak v K1, da ima eno zmago v profesionalnem boksu, drugih podatkov pa o njem nimam,« je 35-letni Simčič sporočil po današnjem uradnem tehtanju, na katerem je prvič z očmi premeril Solaka. »Videti je telesno dobro pripravljen, je približno enako visok kot jaz (183 cm), z 89 kilogrami pa je dva kilograma lažji od mene,« je povedal o Solaku, s katerim naj bi boksala osem rund.

Vendar pa »Špartanec«, kakor se glasi vzdevek ta čas edinega slovenskega profesionalnega boksarja, ki že od rojstva živi v Nemčiji, ne verjame, da bo obračun trajal tako dolgo. »Naredil bom vse za novo predčasno zmago,« je še poudaril Simčič, ki v zadnjem obdobju vadi pod vodstvom nemškega trenerja Horsta Philippa.