Dobnikar na čelo AZS, pomagal mu bo Kozmus

Na izredni volilni skupščini je bil za enoletnega predsednika Atletske zveze Slovenije izvoljen Roman Dobnikar.

Objavljeno
20. januar 2016 20.29
LJUBLJANA, 20.05. 2010, upravna zgradba Petrol, novinarska konferenca družbe Petrol, na kateri so predstavili strateške usmeritve in načrte skupine Petrol za obdobje 2010 - 2014, strateški poslovni načrt skupine do leta 2014 in poročilo o
G. L.
G. L.

Ljubljana - Na izredni volilni skupščini Atletske zveze Slovenije so za novega predsednika izbrali Romana Dobnikarja, ki je na čelu organizacije zamenjal Gregorja Benčino. Dobnikar, ki je bil tudi edini kandidat, bo na AZS vladal slabo leto dni, saj bodo že 15. januarja prihodnje leto na zvezi sklicali redno volilno skupščino za naslednje štiriletno obdobje.

»Moj cilj je umestitev atletike med najboljše slovenske športe tudi z graditvijo blagovne znamke slovenska atletika. Tri leta sem bil član UO, po temeljitem premisleku in pogovoru s ključnimi ljudmi pa sem se odločil, da kandidiram za predsednika, četudi za zelo kratko obdobje. Program ena plus štiri bo temeljil na tem, da umirimo in stabiliziramo razmere, nato pa se bom, ponovno po posvetovanju, odločal o novem, tokrat polnem štiriletnem predsedniškem mandatu. Potrebujemo resno strategijo in nov pogled na slovensko atletiko in upam, da nam bo atletiko v sodelovanju s klubi uspelo pripeljati na višjo raven. Želimo vzpostaviti nacionalni atletski center. Za pomoč pri delu sem prosil Primoža Kozmusa, ki je na to pristal, o načinu pa se bomo še dogovorili,« je za STA povedal novi predsednik AZS, ki mu bo, kot je potrdil tudi sam, pri delu pomagal najboljši slovenski atlet vseh časov Primož Kozmus.

Dobnikar, sicer že vrsto let človek Petrola, je bil doslej član upravnega odbora zveze in edini kandidat za skrajšani mandat predsednika. Na odgovornem položaju je zamenjal Benčino, ki je odstopil oktobra lani, odtlej pa je zvezo začasno vodil podpredsednik Marjan Hudej.

Na današnji dokaj burni skupščini je bilo prisotnih 32 volilnih glasov od 71 oziroma krepko več od zahtevane četrtine. Izbrali so še nekatere nezasedene položaje na zvezi: Gregor Istenič je postal predsednik nadzornega odbora AZS, Miloš Šuštar je novi predsednik disciplinske komisije, Marjan Devetak in Bojan Pogorevc pa sta bila izvoljena v upravni odbor zveze.