Dodgers izenačili v finalu baseballske lige MLB

Z zmago v gosteh so Dodgers prekinili zmagoviti niz Houston Astros.

Objavljeno
29. oktober 2017 14.15
BASEBALL-MLB-HOU-LAD/
A. V., STA
A. V., STA
Houston - Los Angeles Dodgers so izenačili v velikem finalu baseballske lige MLB na 2:2 v zmagah. Dodgers so v četrti tekmi world series v gosteh premagali tekmece iz ekipe Houston Astros s 6:2.

Los Angeles Dodgers so povedli v velikem finalu baseballske lige MLB na domačem terenu, ko so prvo tekmo dobili s 3:1. Potem so se stvari obrnile in njihovi tekmeci so dobili dve tekmi, najprej v gosteh s 7:6, potem pa so slavili še na prvem domačem finalnem obračunu.

Z zmago v gosteh pa so Dodgers prekinili tudi zmagoviti niz Houston Astros, ki niso postavili novega rekorda najboljšega začetka končnice na domačem terenu. Houston je bil neporažen sedem tekem, kar je uspelo tudi Philadelphii leta 2008.

Letošnji finale v enem najbolj priljubljenih športov v ZDA je že 113. po vrsti, Astros pa lovijo prvo lovoriko v 55-letni klubski zgodovini. V finalu so šele drugič po letu 2005, ko so jih ugnali Chicago White Sox. Zanjo potrebujejo še dve zmagi, če pa bodo Dodgers poskrbeli za končni preobrat, se bodo veselili sedme zmage v ligi MLB, a šele prve po letu 1988, ko so do letos tudi zadnjič nastopili v finalu.

Naslov bo osvojila tista ekipa, ki bo prva dosegla štiri zmage v finalu oziroma world series.