Dodgers izsilili sedmo tekmo

Finale v enem najbolj priljubljenih športov v ZDA je že 113. po vrsti. Sedma tekma v bejzbolski ligi MLB bo v noči na četrtek.

Objavljeno
01. november 2017 09.35
BASEBALL-MLB-LAD-HOU/
A. V.
A. V.
Los Angeles - O zmagovalcu letošnje sezone severnoameriške poklicne bejzbolske lige Major League Baseball (MLB) bo odločila sedma tekma velikega finala oziroma world series. Ekipa Los Angeles Dodgers je s 3:1 na šesti tekmi world series na domačem stadionu Dodger premagala izzivalce Houston Astros ter v zmagah poravnala izid na 3:3.

Odločilna sedma tekma, naslov prvakov bo osvojilo tisto moštvo, ki bo prvo v velikem finalu vpisalo štiri zmage, bo v noči na četrtek v Los Angelesu.

Los Angeles Dodgers so povedli v velikem finalu bejzbolske lige MLB na domačem terenu, ko so prvo tekmo dobili s 3:1. Potem so se stvari obrnile in njihovi tekmeci so dobili dve tekmi, najprej v gosteh s 7:6, potem pa so slavili še na prvem domačem finalnem obračunu. A so Dodgers finalno serijo izenačili na 2:2 v zmagah s slavjem v gosteh.

Houston Astros se niso predali. Tretjo zmago so vpisali po peturnem trilerju s 13:12 (10 inningov). Dodgers pa so odgovorili na pravi način, ko se je world series znova vrnila na njihov teren.

Letošnji finale v enem najbolj priljubljenih športov v ZDA je že 113. po vrsti.

Houston Astros, ki so se ligi pridružili leta 1962, lovijo prvo lovoriko v 55-letni klubski zgodovini. V finalu so šele drugič po letu 2005, ko so jih ugnali Chicago White Sox.

Dodgers so bolj izkušena ekipa, saj igrajo v svojem 19. finalu ter lovijo svoj sedmi naslov. Dodgers so zadnji naslov osvojili leta 1988, ko so do letos tudi zadnjič nastopili v finalu.