Doupona Topićeva kotira najviše

Direktorat: za direktorja tudi Repenšek in Balent.

Objavljeno
16. julij 2015 16.20
LJUBLJANA 05.07. 2012 Fakulteta za ssport. Prof. Mojca Doupona Topicc. Foto: ALESS CCERNIVEC/Delo
Jernej Suhadolnik, šport
Jernej Suhadolnik, šport

Ljubljana – Ministrica za šport Maja Makovec Brenčič ta čas izbira med petimi kandidati za direktorja vladnega direktorata za šport, ki so do 7. julija vložili ustrezne prijave. Po naših virih so se prijavili na razpis sedanji v. d. direktorja Darko Repenšek, profesorja na fakulteti za šport Mojca Doupona Topić in Boro Štrumbelj, športni filozof Milan Hosta in nekdanji direktor direktorata Drago Balent, pred tem direktor Fundacije za šport.

V zakulisju se odvija tradicionalna lobistična bitka za vendarle pomemben položaj pri (so)ustvarjanju športne politike v Sloveniji, po naših informacijah pa naj bi najvišje kotirala Doupona Topićeva, ki naj bi bila sprejemljiva za največ deležnikov v kompleksni športni družini. Profesorica sociologije in zgodovine športa uživa podporo dekana Milana Žvana, ob tem pa je zelo blizu Simone Kustec Lipicer, vodje poslanske skupine SMC.

Tudi Repenšek računa na zmago, toda slednji, nekdanji uslužbenec notranjega ministrstva, je užival predvsem podporo prejšnje ministrice Stanislave Setnikar Cankar. Štrumbelj, tudi trener plavalca Darka Đurića, sodi v milje generalnega sekretarja OKS Edija Kolarja. Najmanj možnosti za uspešno kandidaturo naj bi imel Hosta.

Ko bo komisija (Radivoj Urošević, Mihaela Novak Kolenko, Zdravko Pečar) potrdila primernost kandidatov – vsi naj bi dobili zeleno luč –, bo končna beseda pripadla ministrici Maji Makovec Brenčič. Slednja bo izbrala ime, ki mu najbolj zaupa.