Drugi igralec sveta previsoka ovira za Tokiča

V uvodnem kolu mednarodnega prvenstva Kuvajta je Primorec po dostojnem odporu pokleknil pred Fan Zhendongom.

Objavljeno
19. marec 2016 00.03
Janez Porenta
Janez Porenta

Kuvajt - Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Bojan Tokič, trenutno 74. loparček sveta, se je na močnem turnirju za mednarodno prvenstvo Kuvajta, na katerem nastopajo domala vsi najboljši, poslovil že v uvodnem kolu glavnega dela, vendar pa še zdaleč ne brez odpora.

V kvalifikacijah je bil uvodoma Novogoričan prost, v drugem kolu pa je s 4:2 (7, 3, -9, -8, 2, 10) izločil Tajca Padasaka Tanviriyavechakula. S tem se je prebil tudi v glavni žreb, ki pa mu ni bil naklonjen, saj mu je že takoj za začetek na nasprotno stran mrežice postavil drugega igralca s svetovne jakostne lestvice, komaj 19-letnega Kitajca Fana Zhendonga.

Vendar pa se prekaljeni Primorec, ki zaradi predolgega jezika ni nastopil na nedavnem ekipnem svetovnem prvenstvu v Kuala Lumpurju, ni vdal kar tako, častnega niza se mu resda ni posrečilo izvleči, je bil pa v vseh štirih precej zraven in je nudil nadvse spodoben odpor ob porazu z 0:4 (-9, -9, -8, -9). Če bi Tokič zmagal, bi ga v naslednjem krogu čakal Korejec Youngsik Jung, štirinajsti »loparček« sveta.

Zanimivo, tudi v konkurenci dvojic je bil za Tokiča, ki je nastopil v tradicionalni navezi s Srbom Aleksandrom Karakaševićem, usoden Fan. V paru s prvim igralcem sveta Ma Longom je bil namreč Kitajec uspešnejši s 3:0 (5, 8, 8).