Državni prvaki izpadli že v četrtfinalu

V polfinalu spektakla na mivki na Kongresnem trgu Nina Kontrec in Mojca Pene ter Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik.

Objavljeno
30. julij 2016 10.42
Nina Kontrec in Mojca Pene
J. P.
J. P.

Ljubljana - Vrhunec slovenske sezone v odbojki na mivki, mednarodni turnir Ljubljana Beach Volley Challenge 2016, je že včeraj na Kongresni trg zvabil več tisoč navdušencev, danes jih bo verjetno ravno tako, saj bodo na sporedu ključni dvoboji za končni lovoriki. Ob 14.30 bo začetek ženskega polfinala, ob 16.30 moškega, ob 18.30 bo na vrsti mali finale za dekleta in uro pozneje še za fante, spektakel pa bosta zaokrožila finalna obračuna - ženski ob 21. uri in moški kmalu po njem.

V polfinale sta se prebili tudi dve slovenski dvojici. V ženski kategoriji se je to posrečilo Nini Kontrec in Mojci Pene, ki sta v napetem četrtfinalnem dvoboju z 2:1 (-18, 20, 12) odpravili hrvaški tekmici Saro Radanović in Samanto Fabris, zdaj pa ju na poti v finale čakata najvišje rangirani Avstrijki Bianca Zass in Valerie Teufl. Prvi slovenski adutinji, državni prvakinji Erika Fabjan in Monika Potokar, sta izpadli v četrtfinalu.

Pri moških - turnir je s svojo prisotnostjo popestril dosedanji zvezdniški soigralec Tineta Urnauta pri Trentinu, Grk Mitar Đurić - sta se dve slovenski navezi v četrtfinalu pomerili med seboj. V ponovitvi finala nedavnega državnega prvenstva v Kranju pa sta se Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik tokrat maščevala Danijelu Pokeršniku in Tadeju Boženku, od katerih sta bila boljša z 2:0 (16, 17). V polfinalu (ob 17.30) bosta naletela na Američana Marka Burika in Martyja Lorenza.